U kakvom je stanju bio Đoković prije povratka?

Gebhart Fil Grič, kondicioni trener Novaka Đokovića, otkrio je da je srpski teniser bio u veoma lošem stanju na početku sezone.

Tenis 08.12.2018 | 22:45
U kakvom je stanju bio Đoković prije povratka?
Fil Grič je zajedno sa Marjanom Vajdom ponovo počeo da trenira Đokovića u aprilu i jedan je od najzaslužnijih za povratak na prvo mesto na ATP listi.

Međutim, nije sve bilo tako dobro na početku.

"Niko nije pomišljao da je ovo moguće u maju mesecu. Novak je bio u velikom problemu – nije obraćao pažnju na detalje, fizički je bio nespreman i mnogo toga je falilo u igri. Pre svega, imao je mentalni problem jer nije znao gde je", rekao je Fil Grič za austrijske medije. 

On je istakao da se kod Novaka brzo vratila želja jer je bio svestan da mora hitno da reaguje. 

"Morali smo da radimo na svakom aspektu. Najvažnije je da je pronašao motiv i koncentraciju. Bio je svestan da je potrebno da radi više, da uloži više – to je i učinio. Živeo je po pravilima tenisa. Znao je da, ako želi da sruši rekorde, to mora da uradi uskoro. Na kraju krajeva, ima 31 godinu". 

Kako kaže, vrhunac forme je stigao i pre nego što su u timu očekivali. 

"Kada smo se ponovo okupi, Novak me je pitao da li će imati šansu da ponovo osvoji Grend slem. Postavili smo US open kao cilj za povratak, u Parizu je bio dobar, ali se već na Vimbldonu vratio sjajan osećaj. Opet je demonstrirao psihičku snagu". 

A šta je dovelo do raskida saradnje krajem 2016. godine? 

"Svi smo bili iscrpljeni. Proveli smo zajedno mnogo godina, nedelja, dana, sati… Napraljeno i nekoliko grešaka. Pre Rolan Garosa 2016. je bio umoran, ali je skupio snagu i uložio sve u jedini Grend slem koji nije osvojio. Tada je došao do jedine titule koja mu je nedostajala. Postao je šampion svih najvećih turnira i bilo mu je potrebno nekoliko meseci da se odmori", zaključio je Fil Grič.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar