Анђушић против Партизана: Могао бих као Радивојевић!

Црно-бели у суботу гостују у Лакташима.

Кошарка 07.12.2018 | 13:30
Анђушић против Партизана: Могао бих као Радивојевић!
Кошаркаши Игокее су поправили форму и остварили две узастопне победе (против Олимпије у Лакташима и Морнаром у Бару) за седмо место на табели АБА лиге, па са доста самопоуздања дочекују Партизан (субота, 17 часова, Арена спорт 1).

"У доброј смо серији, остварили смо две победе и у последња два кола приказали смо јако добру игру. Надам се да ћемо тако наставити и у овој утакмици. Партизан је у незавидној ситуацији, сигурно долази са амбицијом да победи, јер је њима ова утакмица јако важна у борби за плеј-оф. Нису у добром моменту, јер су изгубили протеклих пар утакмица тако да ће сигурно бити мотивисани. Ми смо, такође, јако мотивисани, нама ова утакмица доста значи. Ако добијемо, имамо шансе да се прикључимо у борбу за плеј-оф и свака следећа утакмица ће бити јако битна. Трудићемо се да будемо максимално концентрисани и учинићемо све да дођемо до битне победе", рекао је бек Александровчана, Данило Анђушић, који је у каријери бранио боје Партизана и ово ће му бити први пут да игра против црно-белих.

"Ово је моја прва утакмица против Партизана и сигурно ће ми бити чудно на супротној страни. Професионалац сам, тако да када дође утакмица све се заборавља и трудићу се да мој тим оствари победу. Осећања ће сигурно бити помешана, али мени је најважније да у овом тренутку дођемо до победе, без обзира ко је на другој страни".

Потврдно је и уз осмех одговорио на питање да ли ће кренути стазама Вука Радивојевића, капитена Игокее, који је као некадашњи члан Црвене звезде често убацивао тројке и решавао утакмице против бившег тима.

"Па, надам се да ћу и ја да урадим исто". 

На паркету у суботу, ривали ће му бити Вања Маринковић и Ђорђе Гагић, са којима је играо заједно у Партизану.

"Био сам саиграч са Вањом Маринковићем, последњи пут кад сам се вратио у Партизан и са Ђорђем Гагићем. Њих највише познајем, али доста њих из ове екипе знам - што са терена, што приватно, нисмо непознати једни другима... Биће тешка утакмица, вероватно на једну лопту. Никоме неће бити лако, надам се да ће бити занимљива за публику и да ћемо добити подршку са трибина, то ће нам много значити у оваквом дуелу".

Анђушић, који је у Игокеу стигао средином новембра, сматра да је пауза добро дошла и њему и осталим новајлијама у екипи из Александровца.

"Пауза је добро дошла, посебно нама, Оливер (Лафајает прим.аут), ја, па и Вилијамс смо релативно скоро дошли у екипу и пауза нам је доста значила да уђемо што боље у систем игре, као и за хемију са саиграчима. У добром смо моменту и желимо да наставимо овај низ од две победе", подвукао је бек Игокее.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар