Anđušić protiv Partizana: Mogao bih kao Radivojević!

Crno-beli u subotu gostuju u Laktašima.

Košarka 07.12.2018 | 13:30
Anđušić protiv Partizana: Mogao bih kao Radivojević!
Košarkaši Igokee su popravili formu i ostvarili dve uzastopne pobede (protiv Olimpije u Laktašima i Mornarom u Baru) za sedmo mesto na tabeli ABA lige, pa sa dosta samopouzdanja dočekuju Partizan (subota, 17 časova, Arena sport 1).

"U dobroj smo seriji, ostvarili smo dve pobede i u poslednja dva kola prikazali smo jako dobru igru. Nadam se da ćemo tako nastaviti i u ovoj utakmici. Partizan je u nezavidnoj situaciji, sigurno dolazi sa ambicijom da pobedi, jer je njima ova utakmica jako važna u borbi za plej-of. Nisu u dobrom momentu, jer su izgubili proteklih par utakmica tako da će sigurno biti motivisani. Mi smo, takođe, jako motivisani, nama ova utakmica dosta znači. Ako dobijemo, imamo šanse da se priključimo u borbu za plej-of i svaka sledeća utakmica će biti jako bitna. Trudićemo se da budemo maksimalno koncentrisani i učinićemo sve da dođemo do bitne pobede", rekao je bek Aleksandrovčana, Danilo Anđušić, koji je u karijeri branio boje Partizana i ovo će mu biti prvi put da igra protiv crno-belih.

"Ovo je moja prva utakmica protiv Partizana i sigurno će mi biti čudno na suprotnoj strani. Profesionalac sam, tako da kada dođe utakmica sve se zaboravlja i trudiću se da moj tim ostvari pobedu. Osećanja će sigurno biti pomešana, ali meni je najvažnije da u ovom trenutku dođemo do pobede, bez obzira ko je na drugoj strani".

Potvrdno je i uz osmeh odgovorio na pitanje da li će krenuti stazama Vuka Radivojevića, kapitena Igokee, koji je kao nekadašnji član Crvene zvezde često ubacivao trojke i rešavao utakmice protiv bivšeg tima.

"Pa, nadam se da ću i ja da uradim isto". 

Na parketu u subotu, rivali će mu biti Vanja Marinković i Đorđe Gagić, sa kojima je igrao zajedno u Partizanu.

"Bio sam saigrač sa Vanjom Marinkovićem, poslednji put kad sam se vratio u Partizan i sa Đorđem Gagićem. Njih najviše poznajem, ali dosta njih iz ove ekipe znam - što sa terena, što privatno, nismo nepoznati jedni drugima... Biće teška utakmica, verovatno na jednu loptu. Nikome neće biti lako, nadam se da će biti zanimljiva za publiku i da ćemo dobiti podršku sa tribina, to će nam mnogo značiti u ovakvom duelu".

Anđušić, koji je u Igokeu stigao sredinom novembra, smatra da je pauza dobro došla i njemu i ostalim novajlijama u ekipi iz Aleksandrovca.

"Pauza je dobro došla, posebno nama, Oliver (Lafajaet prim.aut), ja, pa i Vilijams smo relativno skoro došli u ekipu i pauza nam je dosta značila da uđemo što bolje u sistem igre, kao i za hemiju sa saigračima. U dobrom smo momentu i želimo da nastavimo ovaj niz od dve pobede", podvukao je bek Igokee.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar