Бенових годину дана из снова: 39-23-10!

Бен: Моја најбоља полусезона у каријери! Нападач Црвене звезде Мохамед ел Фарду Бен, двоструки стрелац у победи над Спартаком у Суботици, признао је да ове полусезоне игра најбољи фудбал у каријери.  Репрезентативац Комора успео је да оживи каријеру доласком у Црвену звезду. "Надам се са ћу повећати број постигнутих голова, да се нећу зауставити на овом", поручио је после победе над Спартаком.

Фудбал 08.12.2018 | 21:00
Бенових годину дана из снова: 39-23-10!
Бен је у свим такмичењима постигао 15 голова, а послебно се истакао у квалификацијама за Лигу шампиона и самом такмичењу (седам).

Много је странаца прошло кроз ФК Црвена звезда, али мало њих успело је да остави позитиван утисак по којем ће га се навијачи радо сећати.

Иако још није завршио своју мисију у црвено-белом дресу, јасно је да Мохамед Ел Фарду Бен не спада у поменуту групу.

Репрезентативац Комора стигао је у Звезду јануара 2018. и за непуних годину дана постигао 23 гола у 39 утакмица, уз 10 асистенција. Ове сезоне је најефикаснији играч клуба и као, укупно гледано, најбољи стрелац квалификација са шест голова, најзаслужнији што су се црвено-бели коначно домогли групне фазе Лиге шампиона.

"Ово је можда и најбоља полусезона у мојој каријери. Још увек није готова, надам се да ћу повећати број голова и да се нећу зауставити", рекао је Бен за клупски сајт. 

Фудбалер са Коморских острва у Суботици је погодио из пенала и на асистенцију Вељка Симића за нови убедљив тријумф црвено-белих. 

"Много пута до сада сам рекао да сам сигуран у себе када спустим лопту на "белу тачку". То се потврдило и јуче. Код другог гола Симић ми је упутио одличан центаршут и није ми било тешко да затресем мрежу", рекао је Бен, наглашавајући да је победа на "одличном терену потпуно заслужена". 

Сада је само Напредак у глави, иако Звезду три дана касније чека утакмица против Пари Сен Жермена у Лиги шампиона, говори Бен. 

"Сада размишљамо само о Напретку и о томе како да наставимо победнички низ у домаћем шампионату. Веома је битно и за тим и за мене што победјујемо, додатно нам расте самопоуздање", закључио је Бен. 

Бен је непуну годину члан Црвене звезде у коју је дошао из Олимпијакоса, а раније је играо још за Паниониос, Левадијакос, Верију, као и француске клубове Ван и Авр.

Бен је ове сезоне већ постигао исти број голова у Суперлиги као у пролећном делу прошле, а има још прилика да побољша учинак. Најмање још две - против Напретка у суботу и Чукаричког, 15. децембра на Бановом брду.

Што се тиче међународне сцене, дуго ће навијачи Црвене звезде препричавати два гола у Салцбургу за реми 2:2 којим су црвено-бели прошли у групну фазу Лиге шампиона, као и акцију са Марком Марином у Напуљу, без обзира на пораз 1:3.

Бенове добре партије сигурно нису промакле богатијим клубовима од Црвене звезде, па ће руководство током јануара бити на искушењу да га задржи или добро заради његовом продајом.

По доласку из Олимпијакоса, уговор је потписан на две и по године, дакле до краја јуна 2020.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар