Benovih godinu dana iz snova: 39-23-10!

Ben: Moja najbolja polusezona u karijeri! Napadač Crvene zvezde Mohamed el Fardu Ben, dvostruki strelac u pobedi nad Spartakom u Subotici, priznao je da ove polusezone igra najbolji fudbal u karijeri.  Reprezentativac Komora uspeo je da oživi karijeru dolaskom u Crvenu zvezdu. "Nadam se sa ću povećati broj postignutih golova, da se neću zaustaviti na ovom", poručio je posle pobede nad Spartakom.

Fudbal 08.12.2018 | 21:00
Benovih godinu dana iz snova: 39-23-10!
Ben je u svim takmičenjima postigao 15 golova, a poslebno se istakao u kvalifikacijama za Ligu šampiona i samom takmičenju (sedam).

Mnogo je stranaca prošlo kroz FK Crvena zvezda, ali malo njih uspelo je da ostavi pozitivan utisak po kojem će ga se navijači rado sećati.

Iako još nije završio svoju misiju u crveno-belom dresu, jasno je da Mohamed El Fardu Ben ne spada u pomenutu grupu.

Reprezentativac Komora stigao je u Zvezdu januara 2018. i za nepunih godinu dana postigao 23 gola u 39 utakmica, uz 10 asistencija. Ove sezone je najefikasniji igrač kluba i kao, ukupno gledano, najbolji strelac kvalifikacija sa šest golova, najzaslužniji što su se crveno-beli konačno domogli grupne faze Lige šampiona.

"Ovo je možda i najbolja polusezona u mojoj karijeri. Još uvek nije gotova, nadam se da ću povećati broj golova i da se neću zaustaviti", rekao je Ben za klupski sajt. 

Fudbaler sa Komorskih ostrva u Subotici je pogodio iz penala i na asistenciju Veljka Simića za novi ubedljiv trijumf crveno-belih. 

"Mnogo puta do sada sam rekao da sam siguran u sebe kada spustim loptu na "belu tačku". To se potvrdilo i juče. Kod drugog gola Simić mi je uputio odličan centaršut i nije mi bilo teško da zatresem mrežu", rekao je Ben, naglašavajući da je pobeda na "odličnom terenu potpuno zaslužena". 

Sada je samo Napredak u glavi, iako Zvezdu tri dana kasnije čeka utakmica protiv Pari Sen Žermena u Ligi šampiona, govori Ben. 

"Sada razmišljamo samo o Napretku i o tome kako da nastavimo pobednički niz u domaćem šampionatu. Veoma je bitno i za tim i za mene što pobedjujemo, dodatno nam raste samopouzdanje", zaključio je Ben. 

Ben je nepunu godinu član Crvene zvezde u koju je došao iz Olimpijakosa, a ranije je igrao još za Panionios, Levadijakos, Veriju, kao i francuske klubove Van i Avr.

Ben je ove sezone već postigao isti broj golova u Superligi kao u prolećnom delu prošle, a ima još prilika da poboljša učinak. Najmanje još dve - protiv Napretka u subotu i Čukaričkog, 15. decembra na Banovom brdu.

Što se tiče međunarodne scene, dugo će navijači Crvene zvezde prepričavati dva gola u Salcburgu za remi 2:2 kojim su crveno-beli prošli u grupnu fazu Lige šampiona, kao i akciju sa Markom Marinom u Napulju, bez obzira na poraz 1:3.

Benove dobre partije sigurno nisu promakle bogatijim klubovima od Crvene zvezde, pa će rukovodstvo tokom januara biti na iskušenju da ga zadrži ili dobro zaradi njegovom prodajom.

Po dolasku iz Olimpijakosa, ugovor je potpisan na dve i po godine, dakle do kraja juna 2020.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar