Вајлдер: Нокаутирао сам Фјурија!

Судија: Нисам журио због бокса! Амерички боксер, Дионтеј Вајлдер, сматра да је нокаутирао Тајсона Фјурија у њиховом мечу у Лос Анђелесу прошлог викенда.

Остали спортови 09.12.2018 | 22:15
Вајлдер: Нокаутирао сам Фјурија!
Вајлдер је одбранио WБЦ појас шампиона света у тешкој категорији, али захваљујући одлуци судија да је борба нерешена.

То значи да је "Бронзани бомбардер" први пут у каријери остао без победе, након 40 тријумфа од којих је чак 39 завршио нокаутом.

Ипак, он сматра да се Фјури није подигао са пода за десет секунди након што га је он оборио у 12. рунди, други пут на мечу, да је судија у рингу Џек Реис споро бројао.

Међутим, судија Реис сматра да није касно почео да броји за нокаут, већ да је желео најбоље за бокс.

"Да је Фјури био повређен и жестоко уздрман, махао бих за крај. Борба је била изједначена, права тешкашка шампионска борба. Увек су ме учили да дам шампиону сваку прилику. Нисам журио, не да бих одуговлачио бројење као што ови глупаци мисле, већ сам био стрпљив како бих се уверио да је све исправно, јер желимо најбоље за бокс. Погледајте контроверзе о томе шта мисле ко је победио, о реваншу. Много је буке у вези с тим. Мислим да је ово било најбоље за бокс", рекао је Реис.

Фјуријево невероватно подизање с пода у 12. рунди је био једно од најупечатљивијих детаља борбе.

Боксерски аналитичари попут Стива Баунса и ББЦ-јевог дописника Мајка Кастела тврде да је Реисова одлука нешто о чему ће се дуго причати, а посебно би била тема да је Фјури на крају победио.

"Мени је изгледало да је Фјури почео да се диже оа осмој секунди. Да ли је устао за десет? Од ударца до наредбе да се настави борба је прошло 25 секунди", каже Баунс.

Из Фјуријевог тима с одговорили на Вајлдеров "бројач", промотер британског боксера Френк Ворен је показао своје мерење времена које показује да се "Краљ цигана" подигао за мање од десет секунди.

"Дионтеј, уз сво поштовање не слажемо се с тобом. Овај видео показује супротно. Али можемо се сложити да је била фантастична борба. Постоји само један начин да се ово реши, а то је реванш", поручио је Ворен.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар