"Тобџије" се жале да су оштећени, али не знају правила!

Да ли је Арсенал оштећен за гол у ремију са Манчестер јунајтедом 2:2 на Олд Трафорду у среду увече?

Фудбал 06.12.2018 | 17:45
"Тобџије" се жале да су оштећени, али не знају правила!
Нападач лондонског клуба Александар Лаказет убацио је лопту у Јунајтедову мрежу након што ју је главом скинуо с руке голману Јунајтеда Давиду де Хеи.

Међутим, судија Андре Маринер је поништио погодак свирајући фаул над шпанским голманом. Јавност у Енглеској сматра да је Арсенал оштећен јер је Де Хеа лопту држао у само једној руци.

Тако је у марту 1990. фудбалер Нотингем Фореста Гери Кросби постигао чувени гол када је главом скинуо лопту с руке голману Манчестер ситија Ендију Диблу.

Због тога навијачи Арсенала сматрају да је њихов тим оштећен на Олд Трафорду, али оно што не знају је да је то правило у међувремену промењено.

"Не знам кад, али правило је промењено. Сматра се да голман има контролу над лоптом када је држи између обе руке, у једној руци, испруженом руком или између руке и неке друге површине, баца је у ваздух или одбија од тле. Он има лопту у руци, контролише је у том тренутку и играч не сме да га нападне. Због тога је свиран фаул", објашњва бивши премијерлигашки судија Фил Дауд. 

У међувремену, Лаказет је остао и без претходно признатог гола којим је Арсенал други пут повео на ОТ (2:1), јер га је Премијер лига регистровала као аутогол Маркоса Роха.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар