"Tobdžije" se žale da su oštećeni, ali ne znaju pravila!

Da li je Arsenal oštećen za gol u remiju sa Mančester junajtedom 2:2 na Old Trafordu u sredu uveče?

Fudbal 06.12.2018 | 17:45
"Tobdžije" se žale da su oštećeni, ali ne znaju pravila!
Napadač londonskog kluba Aleksandar Lakazet ubacio je loptu u Junajtedovu mrežu nakon što ju je glavom skinuo s ruke golmanu Junajteda Davidu de Hei.

Međutim, sudija Andre Mariner je poništio pogodak svirajući faul nad španskim golmanom. Javnost u Engleskoj smatra da je Arsenal oštećen jer je De Hea loptu držao u samo jednoj ruci.

Tako je u martu 1990. fudbaler Notingem Foresta Geri Krosbi postigao čuveni gol kada je glavom skinuo loptu s ruke golmanu Mančester sitija Endiju Diblu.

Zbog toga navijači Arsenala smatraju da je njihov tim oštećen na Old Trafordu, ali ono što ne znaju je da je to pravilo u međuvremenu promenjeno.

"Ne znam kad, ali pravilo je promenjeno. Smatra se da golman ima kontrolu nad loptom kada je drži između obe ruke, u jednoj ruci, ispruženom rukom ili između ruke i neke druge površine, baca je u vazduh ili odbija od tle. On ima loptu u ruci, kontroliše je u tom trenutku i igrač ne sme da ga napadne. Zbog toga je sviran faul", objašnjva bivši premijerligaški sudija Fil Daud. 

U međuvremenu, Lakazet je ostao i bez prethodno priznatog gola kojim je Arsenal drugi put poveo na OT (2:1), jer ga je Premijer liga registrovala kao autogol Markosa Roha.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar