Након судара нестали маринци

Авион-цистерна и ловачки авион америчких маринаца срушили су се данас надомак обале Јапана, пронађене су двије особе, а пет се воде као нестале.

Свијет 06.12.2018 | 08:31
Након судара нестали маринци
Из Маринског корпуса САД саопштили су да су у инциденту, који се догодио око два часа ујутру по локалном времену, учествовала два авиона, авио-цистерна "Локид мартин" КЦ-130 и ловачки авион "Мекдонел Даглас" Ф/А-18, током рутинске тренажне мисије допуне горива у лету, преноси АП.

У саопштењу Маринаца наводи се да су авиони пали око 320 километара од обале Јапана, а јапански званичници изјавили су да се инцидент догодио на око 100 километара од јапанске обале, гдје су два пилота и пронађена.

Јапански спасиоци пронашли су једног од пилота из авиона "Ф-18" и он је у стабилном стању. Информација о другој особи која је пронађена тренутно нема.

У авио-цистерни било је пет чланова посаде, док је ловац имао два члана посаде.

Узрок пада два авиона за сада није познат и покренута је истрага. Потрага за преосталим пилотима и члановима посаде и даље траје.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Скептик

06.12.2018 09:01

А шта ће у Јапану који к. Нек се возају око Флориде и Калифорније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

07.12.2018 01:42

Хебе се њима за Јапан, него коле око Русије као мачка око вруће каше. Можда се и неком Сухоју "случајно" активирале ракете ваздух-ваздух, па "случајно" ова екипа била на путањи ракета. Мслм, познато је да су руски ловци кршеви и да се дешава да тако сами од себе испале некакве ракете грешком.