Nakon sudara nestali marinci

Avion-cisterna i lovački avion američkih marinaca srušili su se danas nadomak obale Japana, pronađene su dvije osobe, a pet se vode kao nestale.

Svijet 06.12.2018 | 08:31
Nakon sudara nestali marinci
Iz Marinskog korpusa SAD saopštili su da su u incidentu, koji se dogodio oko dva časa ujutru po lokalnom vremenu, učestvovala dva aviona, avio-cisterna "Lokid martin" KC-130 i lovački avion "Mekdonel Daglas" F/A-18, tokom rutinske trenažne misije dopune goriva u letu, prenosi AP.

U saopštenju Marinaca navodi se da su avioni pali oko 320 kilometara od obale Japana, a japanski zvaničnici izjavili su da se incident dogodio na oko 100 kilometara od japanske obale, gdje su dva pilota i pronađena.

Japanski spasioci pronašli su jednog od pilota iz aviona "F-18" i on je u stabilnom stanju. Informacija o drugoj osobi koja je pronađena trenutno nema.

U avio-cisterni bilo je pet članova posade, dok je lovac imao dva člana posade.

Uzrok pada dva aviona za sada nije poznat i pokrenuta je istraga. Potraga za preostalim pilotima i članovima posade i dalje traje.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Skeptik

06.12.2018 09:01

A šta će u Japanu koji k. Nek se vozaju oko Floride i Kalifornije.

ODGOVORITE
Name

Re:

07.12.2018 01:42

Хебе се њима за Јапан, него коле око Русије као мачка око вруће каше. Можда се и неком Сухоју "случајно" активирале ракете ваздух-ваздух, па "случајно" ова екипа била на путањи ракета. Мслм, познато је да су руски ловци кршеви и да се дешава да тако сами од себе испале некакве ракете грешком.