ШПА - Куп: ''Осмица'' Виљареала, 4 гола Екамбија!

Екамбијев хет-трик за 13 минута, "осмица" Виљареала за осмину финала! Фудбалери Виљареала потпуно су разбили Алмерију у мечу 1/16 финала Купа краља са 8:0 и прошли су у наредну рунду такмичења.  Пробудила се Виљареалова гол-машина од 18. 000. 000! Осмица на Мадригалу, биће жестока туча за место првог шпица! Уметничка изложба на Аноети и Севиљин спас са пенала. Испали Алмерија, Селта и Виљановенсе.

Фудбал 05.12.2018 | 22:52
ШПА - Куп: ''Осмица'' Виљареала, 4 гола Екамбија!
Победу је остварио и Реал Сосиједад који је победио Селту из Вига са 2:0, док је Севиља успела да изађе на крај са Виљановенсеом (1:0).

Виљареал је повео у 23. минуту голом Карл Тока Екамбија који за 13 минута постиже хет-трик. У 30. даје други, а у 36. и трећи гол, да би прво полувреме Карлос Бака завршио поготком у 45. минуту за 4:0.

Голеада се наставила и у наставку када је Екамби у 47. и четврти пут савладао голмана гостију. На 6:0 повећава Ђерар Морено у 67. минуту, Бака другим голом, овог пута са пенала у 83. минуту уписује и седми гол Виљареала. 

Коначан резултат поставља Раба у 89. минуту. Пред овај меч се очекивало да борба буде жешћа јер је Алмерија у првом окршају са Виљареалом одиграла 3:3. Победу је Севиљи донео Андре Силва у 49. минуту након што је промашио пенал, па је Севиља прошла даље тим једним голом јер је у првом мечу било 0:0. 

Сосиједад је сав посао решио у првом полувремену против Селте головима Ојарсабала у 10. и Јанузаја у 27. минуту. Како је резултат првог меча био 1:1, Сосиједад је уз Севиљу и Виљареал прошао даље у осмину финала.

Стигао је летос за 18.000.000 евра из Анжеа у коме је прошле сезоне постигао 17 голова и саиграчима наместио још шест. Међутим, на Мадригалу је Карл Токо Екамби шансу добијао дозирано, пошто је Хави Каљеха за стартног шпица изабрао ипак Шпанцима познатијег Ђерарда Морена. После реванша шеснаестине финала Купа кралај са Алмеријом то би ипак могло да се промени, пошто је Екамби покером голова приморао шефа струке да се замисли. На крају, убедљивих 8:0 за Жуту подморницу, која је Алмерији очигледно добро упамтила оних 3:3 из првог меча.

У реваншу није било никакве дилеме. У првих 45 минута Екамбијев хет-трик и погодак Карлоса Баке. Тек да се Морено замисли, пошто ни он не блиста ове јесени, а ни његова цена од 20.000.000 евра колико је Виљареал платио Еспањолу није баш таква да му дозвољава празан ход. Морено је у досадашњем току сезоне као први шпиц Виљареала постигао пет голова, Екамби само вечерас четири. Истина, толико је постигао и до сада, али ипак за скоро двоструко мање минута на терену.

Тема за размишљање за Хавија Каљеха. Вероватно су то схватили и остали кандидати за позицију стартног шпица Виљареала, па је прво Морено повисио на 6:0 да би осмицу домаћих заокружили Бака са пенала и млади везиста Данијел Раба. Рабу на страну, жустра борба за место стартног шпица тима са Мадригала.

Другопласирана екипа шпанског шампионата Севиља није се баш толико осилила против трећелигаша из Виљановенсеа, али су Андалужани после разочаравајућих 0:0 из првог меча ипак отишли даље захваљујући киксу голмана гостујућег тима Исмаила Хила. Он је наиме у једном тренутку можда и превише храбро излетео малтене на ивицу казненог простора, сасвим ка аут линији, оборио Луиса Муријела и приморао судију да покаже на белу тачку. Мало је недостајало да се Хил искупи за грешку, одбранио је ударац Андреа Силве, али су саиграчи заказали, па је нападач Севиље први стигао на одбитак и ћушнуо лопту у небрањени део мреже за 1:0.

У Сан Себастијану Реал Сосиједад рутински против Селте – 2:0. Све је било готово у првих 27 минута колико је требало Микелу Орјазабалу и Аднану Јанузају да два пута матирају Серхија Алвареза. Али није брзина оно што је оставило најјачи утисак, већ начин на који је Реал Сосиједад постигао голове. Прво феноменалан волеј Орјазабала, па онда и техничка перфекција Јанузаја. Навијачи домаћег тима нису отишли кући незадовољни, имаће шта да препричавају.

Куп краља 1/16 финала:

Виљареал – Алмерија 8:0 (4:0)
Екамби 23, 30, 36, 47, Бака 45, 83, Морено 67, Раба 89

Атлетико Мадрид – Сант Андреу 4:0 (0:0)
Лемар 48, Калинић 53, Кореа 55, Витоло 81

Ђирона – Алавес 2:1 (0:0)
Гранел 74, Порту 79 – Алкала 62 аг

Сосиједад – Селта Виго 2:0 (2:0)
Ојарсабал 10, Јанузај 27

Севиља – Виљановенсе 1:0 (0:0)
Силва 49

21:30 Барселона – Леонеса
21:30 Ваљадолид – Мајорка

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар