ФРА: Рен шокирао Лион, Сала и Нант бољи од Марсеља!

Бен Арфа не може да да обичан гол! Лил победник вечери, иако није ни играо!

Фудбал 05.12.2018 | 22:05
ФРА: Рен шокирао Лион, Сала и Нант бољи од Марсеља!
Прошле сезоне тим Кристофа Галтијеа сачувао је прволигашки статус тек након што је у последња четири кола остварио три победе. Ове јесени Лил са висине гледа све ривале у Лиги 1 осим Пари Сен Жермена и са правом може да се нада чак и изласку у Лигу шампиона. Јер после Лилове победе у Монпељеу синоћ, Француска се поново присетила какав је мајстор Хатем Бен Арфа. Његов Рен је одиграо можда и најбољу утакмицу сезоне и усред Лиона савладао Олимпик са 2:0.

Неочекиван исход меча најавио је управо 31-годишњи Бен Арфа, који истина после сезоне у којој је у Пари Сен Жермену обављао улогу професионалног примача плате није онај играч из Нице. Али и даље у његовим ногама има магије, а у глави идеје које могу да изненаде чуваре. Онда кад нико не очекује, Бен Арфапусти корак и онда опали без најаве. Антони Лопес није стигао ни да се помери.

И кад је једна ушла могао је Рен да се повуче и чека домаћина на контре. Ту је Рен најјачи. Није му дуго требало да то потврди. Пожурио је Олимпик у намери да се што пре врати у меч, оставила је превише простора назад. Севнула је Ренова контра, Исмаила Сар је избио по десној страни, на петерцу је спретан био Жордан Сибачо и Лион је у последњим минутима првог дела игре бачен на конопце. До краја меча није се опоравио и пропустио је прилику да искочи на друго место на табели.

Имењак из Марсеља могао је само до деобе треће позиције, али ће и навијачи другог Олимпика пожелети да што пре забораве 16. коло Лиге 1. Два пута је Марсељ имао гол предности у Нанту, али Емилијано Сала и другови су једноставно одбијали да се предају. Сала је прво 12. голом у сезони анлурао први гол гостију из Марсеља, потом је његов подвиг поновио и Абдулаје Туре, да би затим Габријел Бошиља и дефинитивно окренуо меч на Нантову воденицу – 3:2.

Много голова и у Бордоу, али је нажалост најупечатљивији тренутак тог меча била тешка повреда нашег Невена Суботића, кога је голман његовог Сент Етјена Стефана Руфије у пуном трку ударио коленом у главу и послао директно у болницу. Резултат од 3:2 у другом плану, мада ћемо нотирати да је Бордо прекинуо низ од четири ремија, док је Сент Етјен пропустио шансу да се умува у борбу за Лигу шампиона, пошто би са победом ишао до Монпељеа. Све је у овом 16. колу ишло на руку Лилу.

Дижон је са играчем мање успео да преко Усмана Хададија стигне до победе од 2:1 и остави Генган да се дави на зачељу табеле. Нешто испред Амијен и – несрећни Монако. Тулуз је одмакао пошто је Исијага Сила био стрелац јединог гола на гостовању код Ремса.

Лига 1, 16. коло:

Уторак

Амијен - Монако 0:2 (0:1)
/Фалкао 43 пен, 90+7 пен/

Ница - Анже 0:0

Монпеље - Лил 0:1 (0:1)
/Пепе 16/

Среда

Дижон – Генган 2:1 (1:0)
/Жано 14, Хадади 86 – Коко 79/

Каен – Ним 1:1 (0:1)
/Онијанг 90 - Бозок 18/

Нант – Марсељ 3:2 (2:2)
/Сала 30, Туре 45, Бошиља 63 – Сансон 28, Тован 36/

Лион – Рен 0:2 (0:2)
/Бен Арфа 41, Сибачо 43/

Ремс – Тулуз 0:1 (0:1)
/Сила 45/

Бордо – Сент Етјен 3:2 (1:1)
/Бријан 22, Камано 57пен, Пабло 90  – Диони 16, Хазри 67/

21.00: Стразбур - Пари Сен Жермен

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар