FRA: Ren šokirao Lion, Sala i Nant bolji od Marselja!

Ben Arfa ne može da da običan gol! Lil pobednik večeri, iako nije ni igrao!

Fudbal 05.12.2018 | 22:05
FRA: Ren šokirao Lion, Sala i Nant bolji od Marselja!
Prošle sezone tim Kristofa Galtijea sačuvao je prvoligaški status tek nakon što je u poslednja četiri kola ostvario tri pobede. Ove jeseni Lil sa visine gleda sve rivale u Ligi 1 osim Pari Sen Žermena i sa pravom može da se nada čak i izlasku u Ligu šampiona. Jer posle Lilove pobede u Monpeljeu sinoć, Francuska se ponovo prisetila kakav je majstor Hatem Ben Arfa. Njegov Ren je odigrao možda i najbolju utakmicu sezone i usred Liona savladao Olimpik sa 2:0.

Neočekivan ishod meča najavio je upravo 31-godišnji Ben Arfa, koji istina posle sezone u kojoj je u Pari Sen Žermenu obavljao ulogu profesionalnog primača plate nije onaj igrač iz Nice. Ali i dalje u njegovim nogama ima magije, a u glavi ideje koje mogu da iznenade čuvare. Onda kad niko ne očekuje, Ben Arfapusti korak i onda opali bez najave. Antoni Lopes nije stigao ni da se pomeri.

I kad je jedna ušla mogao je Ren da se povuče i čeka domaćina na kontre. Tu je Ren najjači. Nije mu dugo trebalo da to potvrdi. Požurio je Olimpik u nameri da se što pre vrati u meč, ostavila je previše prostora nazad. Sevnula je Renova kontra, Ismaila Sar je izbio po desnoj strani, na petercu je spretan bio Žordan Sibačo i Lion je u poslednjim minutima prvog dela igre bačen na konopce. Do kraja meča nije se oporavio i propustio je priliku da iskoči na drugo mesto na tabeli.

Imenjak iz Marselja mogao je samo do deobe treće pozicije, ali će i navijači drugog Olimpika poželeti da što pre zaborave 16. kolo Lige 1. Dva puta je Marselj imao gol prednosti u Nantu, ali Emilijano Sala i drugovi su jednostavno odbijali da se predaju. Sala je prvo 12. golom u sezoni anlurao prvi gol gostiju iz Marselja, potom je njegov podvig ponovio i Abdulaje Ture, da bi zatim Gabrijel Bošilja i definitivno okrenuo meč na Nantovu vodenicu – 3:2.

Mnogo golova i u Bordou, ali je nažalost najupečatljiviji trenutak tog meča bila teška povreda našeg Nevena Subotića, koga je golman njegovog Sent Etjena Stefana Rufije u punom trku udario kolenom u glavu i poslao direktno u bolnicu. Rezultat od 3:2 u drugom planu, mada ćemo notirati da je Bordo prekinuo niz od četiri remija, dok je Sent Etjen propustio šansu da se umuva u borbu za Ligu šampiona, pošto bi sa pobedom išao do Monpeljea. Sve je u ovom 16. kolu išlo na ruku Lilu.

Dižon je sa igračem manje uspeo da preko Usmana Hadadija stigne do pobede od 2:1 i ostavi Gengan da se davi na začelju tabele. Nešto ispred Amijen i – nesrećni Monako. Tuluz je odmakao pošto je Isijaga Sila bio strelac jedinog gola na gostovanju kod Remsa.

Liga 1, 16. kolo:

Utorak

Amijen - Monako 0:2 (0:1)
/Falkao 43 pen, 90+7 pen/

Nica - Anže 0:0

Monpelje - Lil 0:1 (0:1)
/Pepe 16/

Sreda

Dižon – Gengan 2:1 (1:0)
/Žano 14, Hadadi 86 – Koko 79/

Kaen – Nim 1:1 (0:1)
/Onijang 90 - Bozok 18/

Nant – Marselj 3:2 (2:2)
/Sala 30, Ture 45, Bošilja 63 – Sanson 28, Tovan 36/

Lion – Ren 0:2 (0:2)
/Ben Arfa 41, Sibačo 43/

Rems – Tuluz 0:1 (0:1)
/Sila 45/

Bordo – Sent Etjen 3:2 (1:1)
/Brijan 22, Kamano 57pen, Pablo 90  – Dioni 16, Hazri 67/

21.00: Strazbur - Pari Sen Žermen

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar