Кокорину и Мамајеву продужен притвор!

Нападачу Зенита, Александру Кокорину (27) и везњаку Краснодара, Павелу Мамајеву (30), продужен је притвор због насилничког и хулиганског понашања до 8. фебруара идуће године када ће у Москви почети суђење.

Фудбал 06.12.2018 | 10:45
Кокорину и Мамајеву продужен притвор!
Кокорин и Мамајев су у притвору од октобра када су у два различита инцидента претукли случајног пролазника, а потом и државног службеника. Притвор је продужен и Кокориновом брату Кирилу, те њиховом пријатељу Александру Протасовицком који су такође, судјеловали у инцидентну.

Споменута четворка је 8. октобра прво претукла човјека који је паркирао ауто, иначе возача водитељице руске телевизије Олге Ушакове. Потом су у ресторану претукли и руског политичара Дениса Пака, те његовог колегу Сергеја Гаисина.

Високи званичник руског министарства индустрије и трговине и један од најутицајнијих људи у Москви, поручио је алкохолизиранима Кокорину и Мамајеву да се стишају. Умјесто да се смире, фудбалери су Пака претукли, а Кокорин га је ударио столицом у главу, док је Гаисину сломљен нос.

Дио руских медија је објавио да су Кокорин и Мамајев након инцидента покушали купити видео снимак цијелог инцидента како се не би појавила у јавности, али нису успјели.

Руски министар спорта Павел Колобков поручио је да Кокорин и Мамајев више никада неће играти за репрезентацију посебно што им ово није први такав инцидент. Након испадања руске репрезентације са Европског првенства у Француској 2016. године изазвали су инцидент у једном ноћном клубу у Монте Карлу због чега су избачени из селекције. Кокорин се касније извинио и враћен је тим.

Кокорин је у дресу "зборнаје" сакупио 48 наступа постигавши 12 голова, док је Мамајев уписао 15 наступа, али нису судјеловали на недавном Мундијалу у Русији.

"Прекршаји су учињени са великом дозом окрутности. Изазвала их је група људи, не појединац. Мамајев је опасност по друштво, постоји могућност да побјегне од правде и изврши притисак на свједоке. Зато истрага тражи од суда да им изрекне затворску казну до закључења процеса", изјавио је тужитељ.

Судиће им се за насилничко и хулиганско насиље, а пријети има казна до седам година затвора.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар