Kokorinu i Mamajevu produžen pritvor!

Napadaču Zenita, Aleksandru Kokorinu (27) i veznjaku Krasnodara, Pavelu Mamajevu (30), produžen je pritvor zbog nasilničkog i huliganskog ponašanja do 8. februara iduće godine kada će u Moskvi početi suđenje.

Fudbal 06.12.2018 | 10:45
Kokorinu i Mamajevu produžen pritvor!
Kokorin i Mamajev su u pritvoru od oktobra kada su u dva različita incidenta pretukli slučajnog prolaznika, a potom i državnog službenika. Pritvor je produžen i Kokorinovom bratu Kirilu, te njihovom prijatelju Aleksandru Protasovickom koji su takođe, sudjelovali u incidentnu.

Spomenuta četvorka je 8. oktobra prvo pretukla čovjeka koji je parkirao auto, inače vozača voditeljice ruske televizije Olge Ušakove. Potom su u restoranu pretukli i ruskog političara Denisa Paka, te njegovog kolegu Sergeja Gaisina.

Visoki zvaničnik ruskog ministarstva industrije i trgovine i jedan od najuticajnijih ljudi u Moskvi, poručio je alkoholiziranima Kokorinu i Mamajevu da se stišaju. Umjesto da se smire, fudbaleri su Paka pretukli, a Kokorin ga je udario stolicom u glavu, dok je Gaisinu slomljen nos.

Dio ruskih medija je objavio da su Kokorin i Mamajev nakon incidenta pokušali kupiti video snimak cijelog incidenta kako se ne bi pojavila u javnosti, ali nisu uspjeli.

Ruski ministar sporta Pavel Kolobkov poručio je da Kokorin i Mamajev više nikada neće igrati za reprezentaciju posebno što im ovo nije prvi takav incident. Nakon ispadanja ruske reprezentacije sa Evropskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine izazvali su incident u jednom noćnom klubu u Monte Karlu zbog čega su izbačeni iz selekcije. Kokorin se kasnije izvinio i vraćen je tim.

Kokorin je u dresu "zbornaje" sakupio 48 nastupa postigavši 12 golova, dok je Mamajev upisao 15 nastupa, ali nisu sudjelovali na nedavnom Mundijalu u Rusiji.

"Prekršaji su učinjeni sa velikom dozom okrutnosti. Izazvala ih je grupa ljudi, ne pojedinac. Mamajev je opasnost po društvo, postoji mogućnost da pobjegne od pravde i izvrši pritisak na svjedoke. Zato istraga traži od suda da im izrekne zatvorsku kaznu do zaključenja procesa", izjavio je tužitelj.

Sudiće im se za nasilničko i huligansko nasilje, a prijeti ima kazna do sedam godina zatvora.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar