Одували конкуренцију!

Тавамба први стрелац лиге, бољи од Гомиса и Мусе! Муслин тренер месеца испред Жезуса, Билића, Хасија. . .  Плус, новчане награде за некадашњег нападача Партизана и селектора Србије.

Фудбал 06.12.2018 | 09:15
Одували конкуренцију!
Како би сад Партизану „легао“ један офанзивац какав је Леандре Тавамба, а репрезенатцији Србије стручњак попут Славољуба Муслина. Обојица су имали изванредан учинак на територији наше земље, али су принуђени да се доказују на новој адреси и у другачијим околностима. Судећи према информацијама са Блиског истока, одлично им иде, јер су у Про лиги Саудијске Арабије постали марка за успех.

О томе сведоче и признања: камерунски нападач проглашен је за најбољег фудбалера новембра, док је искусни стручњак добио награду за најбољег тренера прошлог месеца. И један и други заслужено, што најверније илуструју бројеви.

Муслин је сео на клупу Ал Фејхе кад је овај тим био у опасној зони, са само три бода после шест рунди. У наредних пет, искусни стратег је остварио две победе и три ремија, закључно са Ал Ахлијем из Џеде, једним од најпознатијих тамошњих клубова. У новембру је од могућих 12 приграбио осам бодова, нема пораз и заслужено му је припало признаје у конуренцији тренера какви су Жорж Жезус (Португалија), Славен Билић(Хрватска), Бесник Хаси (Албанија), Маријуш Шумидука (Румунија)...

С друге стране, Тавамба блиста откако се отиснуо у Саудијску Арабију. Знао је и у Партизану да постиже голове, у серијама, што је доказао у дресу Ал Тувона, за који је на десет првенствених сусрета био прецизан осам пута. Последњи је дао на гостовању Ал Фетеху за оверу тријумфа са 2:0 и на тај начин избио на прво место најбољих голгетера лиге. Претекао је Француза Бафетимбија Гомиса (седам), а иза некадашњег члана црно-белих су, од познатијих играча, Ахмед Муса (пет), Нордин Амрабат (четири), Константин Будеску (два)...

Осим тога, Тавамба је проглашен и за најбољег играча претходног кола, што Про лига Саудијске Арабије вреднује са 10.000 ријала (око 2.350 евра), док су и Леандре и Муслин, за новембарска признања, добили још по 50.000 ријала (око 11.700 евра) колико следује најбољима у месецу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар