Oduvali konkurenciju!

Tavamba prvi strelac lige, bolji od Gomisa i Muse! Muslin trener meseca ispred Žezusa, Bilića, Hasija. . .  Plus, novčane nagrade za nekadašnjeg napadača Partizana i selektora Srbije.

Fudbal 06.12.2018 | 09:15
Oduvali konkurenciju!
Kako bi sad Partizanu „legao“ jedan ofanzivac kakav je Leandre Tavamba, a reprezenatciji Srbije stručnjak poput Slavoljuba Muslina. Obojica su imali izvanredan učinak na teritoriji naše zemlje, ali su prinuđeni da se dokazuju na novoj adresi i u drugačijim okolnostima. Sudeći prema informacijama sa Bliskog istoka, odlično im ide, jer su u Pro ligi Saudijske Arabije postali marka za uspeh.

O tome svedoče i priznanja: kamerunski napadač proglašen je za najboljeg fudbalera novembra, dok je iskusni stručnjak dobio nagradu za najboljeg trenera prošlog meseca. I jedan i drugi zasluženo, što najvernije ilustruju brojevi.

Muslin je seo na klupu Al Fejhe kad je ovaj tim bio u opasnoj zoni, sa samo tri boda posle šest rundi. U narednih pet, iskusni strateg je ostvario dve pobede i tri remija, zaključno sa Al Ahlijem iz Džede, jednim od najpoznatijih tamošnjih klubova. U novembru je od mogućih 12 prigrabio osam bodova, nema poraz i zasluženo mu je pripalo priznaje u konurenciji trenera kakvi su Žorž Žezus (Portugalija), Slaven Bilić(Hrvatska), Besnik Hasi (Albanija), Marijuš Šumiduka (Rumunija)...

S druge strane, Tavamba blista otkako se otisnuo u Saudijsku Arabiju. Znao je i u Partizanu da postiže golove, u serijama, što je dokazao u dresu Al Tuvona, za koji je na deset prvenstvenih susreta bio precizan osam puta. Poslednji je dao na gostovanju Al Fetehu za overu trijumfa sa 2:0 i na taj način izbio na prvo mesto najboljih golgetera lige. Pretekao je Francuza Bafetimbija Gomisa (sedam), a iza nekadašnjeg člana crno-belih su, od poznatijih igrača, Ahmed Musa (pet), Nordin Amrabat (četiri), Konstantin Budesku (dva)...

Osim toga, Tavamba je proglašen i za najboljeg igrača prethodnog kola, što Pro liga Saudijske Arabije vrednuje sa 10.000 rijala (oko 2.350 evra), dok su i Leandre i Muslin, za novembarska priznanja, dobili još po 50.000 rijala (oko 11.700 evra) koliko sleduje najboljima u mesecu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar