Ни Пеле не брани Нејмара: "Лијепо сам му рекао...!"

Славни Бразилац такође не може да стане у одбрану свог сународника и његовог глуматања на терену.

Фудбал 07.12.2018 | 22:30
Ни Пеле не брани Нејмара: "Лијепо сам му рекао...!"
Да је Нејмар један од најбољих играча на свету не може се оспорити, као што је сасвим извесно и да га једног дана чека "Златна лопта", под условом да остане здрав.

Међутим, колико год био добар фудбалер, најбољи играч Пари Сен Жермена и бразилске репрезентације заиста отежава гледаоцима уживање у његовим играма. 

Просто, он превише глуми.

За многе најбољи фудбалер у историји, легендарни Бразилац Пеле (78), не може да порекне чињеницу да се Нејмар лоше понаша на терену и признаје да је тешко бранити све што некадашњи играч Сантоса и Барселоне изводи на игралишту.

"Тешко је бранити Нејмара због свих ствари које ради мимо фудбала. Причао сам са њим и подсетио сам га на његове способности", рекао је Пеле бразилским новинарима.

"Нејмар је био несрећан јер Бразил није освојио Светско првенство, а он је био у првом плану због тога. Био сам два пута у Европи са њим. Разговарали смо и објаснио сам му: 'Бог фудбала дао ти је дар. То што ти радиш компликује тај дар", додао је троструки освајач Мундијала.

Славни Бразилац ипак верује да је Нејмар бољи од Мбапеа, који је учинио прошлог лета нешто што нико није успео од 1958, поставши први тинејџер од 1958. који је био стрелац у финалу Мундијала. Пре њега то је успео само Пеле!

"Људи пореде мене и Мбапеа и постоје неке сличности, зар не? Ипак, он има само 19 година. Освојио је Светско првенство и мислим да је Нејмар комплетнији играч од њега. Међутим, у Европи сви више говоре од Мбапеу...", рекао је Пеле.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар