Ni Pele ne brani Nejmara: "Lijepo sam mu rekao...!"

Slavni Brazilac takođe ne može da stane u odbranu svog sunarodnika i njegovog glumatanja na terenu.

Fudbal 07.12.2018 | 22:30
Ni Pele ne brani Nejmara: "Lijepo sam mu rekao...!"
Da je Nejmar jedan od najboljih igrača na svetu ne može se osporiti, kao što je sasvim izvesno i da ga jednog dana čeka "Zlatna lopta", pod uslovom da ostane zdrav.

Međutim, koliko god bio dobar fudbaler, najbolji igrač Pari Sen Žermena i brazilske reprezentacije zaista otežava gledaocima uživanje u njegovim igrama. 

Prosto, on previše glumi.

Za mnoge najbolji fudbaler u istoriji, legendarni Brazilac Pele (78), ne može da porekne činjenicu da se Nejmar loše ponaša na terenu i priznaje da je teško braniti sve što nekadašnji igrač Santosa i Barselone izvodi na igralištu.

"Teško je braniti Nejmara zbog svih stvari koje radi mimo fudbala. Pričao sam sa njim i podsetio sam ga na njegove sposobnosti", rekao je Pele brazilskim novinarima.

"Nejmar je bio nesrećan jer Brazil nije osvojio Svetsko prvenstvo, a on je bio u prvom planu zbog toga. Bio sam dva puta u Evropi sa njim. Razgovarali smo i objasnio sam mu: 'Bog fudbala dao ti je dar. To što ti radiš komplikuje taj dar", dodao je trostruki osvajač Mundijala.

Slavni Brazilac ipak veruje da je Nejmar bolji od Mbapea, koji je učinio prošlog leta nešto što niko nije uspeo od 1958, postavši prvi tinejdžer od 1958. koji je bio strelac u finalu Mundijala. Pre njega to je uspeo samo Pele!

"Ljudi porede mene i Mbapea i postoje neke sličnosti, zar ne? Ipak, on ima samo 19 godina. Osvojio je Svetsko prvenstvo i mislim da je Nejmar kompletniji igrač od njega. Međutim, u Evropi svi više govore od Mbapeu...", rekao je Pele.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar