Србин је "цар Запрешића" и хрватске лиге!

Некадашњи члан "орлића" најефикаснији је играч првенства Хрватске. По свему судећи, ове зиме га чека значајан трансфер.

Фудбал 06.12.2018 | 08:45
Србин је "цар Запрешића" и хрватске лиге!
Комнен Андрић (23) играо је у Суперлиги Србије од 2013. до 2016, носећи дрес Радничког из Крагујевца и ОФК Београда, али је пуну афирмацију стекао у суседству, у Хрватској.

Било је потребно да некадашњи ђак Рудара из Баљеваца и Радничког 1932 прође инострану епизоду у португалском Беленсесу и литванском Жалгирису да би 2017. стигао у Интер из Запрешића и тамо "експлодирао".

На досадашњих 37 наступа за клуб из Загребачке жупаније, Андрић је постигао чак 21 гол, уз седам асистенција. У овом тренутку, он је и први нападач "Хрватске ногометне лиге".

"Када се почетком септембра прошле године Комнен Андрић појавио на попису играча запрешићког Интера, помпа је очекивано изостала. Део бранитеља домаћег фудбала се 'закачио' на његово име, које потиче од византијске царске династије Комнина, неке је заинтригирала чињеница да је требало да буде у кадру младе репрезентације Србије за У-20 Светско првенство у Новом Зеланду, које је и освојила, али је он на крају отпао због повреде. Трећима је било занимљиво то што је изван терена страствени риболовац...", пише о момку из Новог Пазара хрватски портал "Телеспорт".

Аутор подсећа да је Андрић ове сезоне постигао 11 голова и да је био стрелац и против Динама и Хајдука. 

"Занимљиво, низ (од шест голова у шест узастопних утакмица) започео је гостујућом победом у Горици, што је била прва утакмица у којој је Андрић понео Интерову капитенску траку. Он је први у историји међу својим сународницима који је пробио ту баријеру у ХНЛ-у, тренутно и водећи стрелац лиге... Комнен је постао 'цар Запрешића'", такође је наведено.

Интересантно је да Интер из Запрешића ни до сада није имао проблем са довођењем српских фудбалера, па су до сада у том клубу играла седморица наших интернационалаца, као и четири Црногораца, три Словенца и чак 10 Македонаца.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар