Srbin je "car Zaprešića" i hrvatske lige!

Nekadašnji član "orlića" najefikasniji je igrač prvenstva Hrvatske. Po svemu sudeći, ove zime ga čeka značajan transfer.

Fudbal 06.12.2018 | 08:45
Srbin je "car Zaprešića" i hrvatske lige!
Komnen Andrić (23) igrao je u Superligi Srbije od 2013. do 2016, noseći dres Radničkog iz Kragujevca i OFK Beograda, ali je punu afirmaciju stekao u susedstvu, u Hrvatskoj.

Bilo je potrebno da nekadašnji đak Rudara iz Baljevaca i Radničkog 1932 prođe inostranu epizodu u portugalskom Belensesu i litvanskom Žalgirisu da bi 2017. stigao u Inter iz Zaprešića i tamo "eksplodirao".

Na dosadašnjih 37 nastupa za klub iz Zagrebačke županije, Andrić je postigao čak 21 gol, uz sedam asistencija. U ovom trenutku, on je i prvi napadač "Hrvatske nogometne lige".

"Kada se početkom septembra prošle godine Komnen Andrić pojavio na popisu igrača zaprešićkog Intera, pompa je očekivano izostala. Deo branitelja domaćeg fudbala se 'zakačio' na njegovo ime, koje potiče od vizantijske carske dinastije Komnina, neke je zaintrigirala činjenica da je trebalo da bude u kadru mlade reprezentacije Srbije za U-20 Svetsko prvenstvo u Novom Zelandu, koje je i osvojila, ali je on na kraju otpao zbog povrede. Trećima je bilo zanimljivo to što je izvan terena strastveni ribolovac...", piše o momku iz Novog Pazara hrvatski portal "Telesport".

Autor podseća da je Andrić ove sezone postigao 11 golova i da je bio strelac i protiv Dinama i Hajduka. 

"Zanimljivo, niz (od šest golova u šest uzastopnih utakmica) započeo je gostujućom pobedom u Gorici, što je bila prva utakmica u kojoj je Andrić poneo Interovu kapitensku traku. On je prvi u istoriji među svojim sunarodnicima koji je probio tu barijeru u HNL-u, trenutno i vodeći strelac lige... Komnen je postao 'car Zaprešića'", takođe je navedeno.

Interesantno je da Inter iz Zaprešića ni do sada nije imao problem sa dovođenjem srpskih fudbalera, pa su do sada u tom klubu igrala sedmorica naših internacionalaca, kao i četiri Crnogoraca, tri Slovenca i čak 10 Makedonaca.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar