Бројке: Меси тек пети у избору за ''Златну лопту ''!

Са 45 голова и 24 асистенције!!! Као и сваке године, избор за добитника Златне лопте изазива опречна мишљења, али је овога пута питања више него обично.

Фудбал 07.12.2018 | 22:00
Бројке: Меси тек пети у избору за ''Златну лопту ''!
За најбољег у текућој години изабран је Лука Модрић који је предводио Реал Мадрид до треће узастопне европске титуле и Хрватску до финала Мундијала.

Модрић је објединио индивидуалне награде ове сезоне, испред Кристијана Роналда и Антоана Гризмана, али се многи питају шта се дешава са Лионелом Месијем који је био тек пети.

Нападач Барселоне није био у топ 3 за Златну лопту, као ни за награду "Тхе Бест" коју је пре неколико месеци Хрвату доделила ФИФА, иако је индивидуално имао најбољу сезону од свих супарника. 

Меси је на 50 утакмица у 2018. постигао 45 голова и уписао 24 асистенције – учинак који је много бољи и од Модрића и од Роналда. Такође, предводио је Блауграну до титуле у шпанском првенству, као и до трофеја Суперкупа Шпаније. 

Можда Аргентинац није заслужио да подигне највеће појединачно признање у фудбалу јер су остали кандидати освојили веће трофеје са клубовима и репрезентацијама, али многи верују да није смео да буде тако "ниско" у избору за Златну лопту.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар