Brojke: Mesi tek peti u izboru za ''Zlatnu loptu ''!

Sa 45 golova i 24 asistencije!!! Kao i svake godine, izbor za dobitnika Zlatne lopte izaziva oprečna mišljenja, ali je ovoga puta pitanja više nego obično.

Fudbal 07.12.2018 | 22:00
Brojke: Mesi tek peti u izboru za ''Zlatnu loptu ''!
Za najboljeg u tekućoj godini izabran je Luka Modrić koji je predvodio Real Madrid do treće uzastopne evropske titule i Hrvatsku do finala Mundijala.

Modrić je objedinio individualne nagrade ove sezone, ispred Kristijana Ronalda i Antoana Grizmana, ali se mnogi pitaju šta se dešava sa Lionelom Mesijem koji je bio tek peti.

Napadač Barselone nije bio u top 3 za Zlatnu loptu, kao ni za nagradu "The Best" koju je pre nekoliko meseci Hrvatu dodelila FIFA, iako je individualno imao najbolju sezonu od svih suparnika. 

Mesi je na 50 utakmica u 2018. postigao 45 golova i upisao 24 asistencije – učinak koji je mnogo bolji i od Modrića i od Ronalda. Takođe, predvodio je Blaugranu do titule u španskom prvenstvu, kao i do trofeja Superkupa Španije. 

Možda Argentinac nije zaslužio da podigne najveće pojedinačno priznanje u fudbalu jer su ostali kandidati osvojili veće trofeje sa klubovima i reprezentacijama, ali mnogi veruju da nije smeo da bude tako "nisko" u izboru za Zlatnu loptu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar