Паратићи вс Марота, Јуве вс Интер...!

Тржишна битка за један читав тим, у игри 281. 000. 000 евра! Тутоспорт предвиђа велики окршај двојице доскорашњих сарадника.

Фудбал 09.12.2018 | 23:00
Паратићи вс Марота, Јуве вс Интер...!
Поштено смо загазили у децембар, па се на Апенинима увелико говори о прелазном року. Прелазак БепеаМароте у Интер подигао је доста прашине на "чизми", па се предвиђа да ће доскорашњи извршни директор Јувентуса имати много мотива да докаже своју моћ већ у јануару. Главна конкуренција ће му бити доскорашњи сарадник и наследник у Старој дами Фабио Паратићи, па се већ говори о више него озбиљном двобоју двојице тржишних лисаца.

Тутоспорт у својој насловној причи говори да ће њих двојица водити битку за једну читаву поставу од 11 играча, од којих највећи број њих игра управо у Серији А, а чија се укупна вредност процењује на 281.000.000 евра.

АЛЕСИО КРАЊО (Каљари, 13.000.000 евра)

Први пик биће млади чувар мреже Каљарија, Алесио Крањо, који ове сезоне достиже врхунац форме у досадашњој каријери, што је потврђено и позивом у национални тим. Крањова вредност на тржишту процењује се на око 13.000.000 евра, а то је сума којој ће управа Каљарија тешко одолети. Крањо није некаво велико изненађење у италијанском фудбалу, у питању је чувар мреже који је прошао кроз све репрезентативне селекције Азура.

ЈОАКИМ АНДЕРСЕН (Сампдорија, 25.000.000)

Потенцијалне мете из дефанзиве чине тројица суперталентованих штопера Јоаким Андерсен из Сампдорије, Жан Клер Тодибо из Тулуза и Ђанлука Манћини из Аталанте. Данац већ има озбиљан сениорски стаж, пре Сампдорије је носио дрес Твентеа, а ове сезоне просто плени сигурношћу, као да има знатно више од 22 године, па му је цена уједно и највећа - озбиљних 25.000.000 евра.

ЖАН КЛЕР ТОДИБО (Тулуз, без обештећења)

Тодибо има 18 година, али не и професионални уговор са Тулузом, па ће може да стигне без обештећења. Високи дефанзивац поред позиције штопера, може покрије и дефанзивно место у везном реду, што му је додатни квалитет.

ЂАНЛУКА МАНЋИНИ (Аталанта, 15.000.000)

Ђанлука Манћини у овом тренутку, по процени Тутоспорта, вреди око 15.000.000 евра. У питању је још један бисер италијанског фудбала и неког за кога се процењује да би у будућности могао да буде и стуб сениорског националног тима. Поникао је у Фјорентини, која га је испустила за свега 150.00 евра, када је отишао у Перуђу. Аталанта га је купила већ у јануару 2017. године за 300.000 евра. У Бергаму су препознали потенцијал играча који је забележио 10 наступа за младу репрезентацију Италије, а одлични наступи у овој сезони награђени су и позивом у сениорску селекцију, што му је свакако значајно дигло цену.

НИКОЛО БАРЕЛА (Каљари, 48.000.000)

У вези се нашла моћна петорка, коју предводи још један италијански суперталенат из Каљарија, Николо Барела. У питању је још један играч који је прошао кроз све националне селекције, а у овом тренутку му се тржишна вредност процењује на износ од 48.000.000 евра.

САНДРО ТОНАЛИ (Бреша, 30.000.000)

Следи дефанзивни везиста Бреше Сандро Тонали, који има свега 18 година, игра у другој лиги, али је његов квалитет такође препознат, па се и он нашао на недавном списку Роберта Манћинија за пријатељски меч са Сједињеним Америчким Државама. Његова вредност се процењује на око 30.000.000 евра.

АРОН РЕМЗИ (Арсенал, без обештећења)

Један од играча који би могао да стигне на Апенине са "чистим папирима" је и Арон Ремзи. Везисти Арсенала истиче уговор нааредног лета, па би већ ове зиме могао да буде капарисан за лето. Видећемо ко ће бити издашнији.

АДРИЈЕН РАБИО (ПСЖ, без обештећења)

Адријен Рабио је решио да напусти Пари Сен Жермен по истеку уговора наредног лета и већ ове зиме биће у прилици да себи обезбеди позамашан уговор у неком новом клубу. У питању је играч огромног потенцијала, који је део свог квалитета већ показао у Паризу, али се напредак и фудбалско сазревање очекују тек у предстојећем периоду.

СЕРГЕЈ МИЛИНКОВИЋ САВИЋ (Лацио, 90.000.000)

Милинковић Савић у римском дербију
Цена извесно више није 150.000.000 евра, колико је летос захтевао Клаудио Лотито, али ни 90.000.000 колико процењује Тутоспорт нису за бацање. Сергеј је ове сезоне испод свог прошлогодишњег стандарда, али на Апенинима верују да би се поново нашао на висини задатка преласком у неки велики клуб. У питању је играч са још увек највећим потенцијалом на Апенинима, што потврђује и процењена вредност.

ФЕДЕРИКО КИЈЕЗА (Фјорентина, 60.000.000)

Можда се од младог нападача Фјорентине ове сезоне очекивало више, али учинак од два гола и пет асистенција не може се сматрати скромним, без обзира што су неки љубитељи фудбала на Апенинима почели да говоре о његовом стагнирању. Ипак, потенцијал је огроман и можда је прави тренутак за прелазак на виши ниво, али цена од 60.000.000 евра делује баш озбиљно.

АНТОНИ МАРСИЈАЛ (Манчестер јунајтед, -)

Француски нападач у свом уговору има опцију продужетка сарадње на још годину дана са Манчестер јунајтедом, тако да остаје да се види шта ће се догађати у блиској будућности. Јувентус и Интер, али и многи други европски тешкаши опипавају пулс Француза, који је незадовољан досадашњим третманом на Театру снова. Плаћен је 60.000.000 евра Монаку 2015. године, а шта ће евентуално бити на лето тренутно није познато.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар