Paratići vs Marota, Juve vs Inter...!

Tržišna bitka za jedan čitav tim, u igri 281. 000. 000 evra! Tutosport predviđa veliki okršaj dvojice doskorašnjih saradnika.

Fudbal 09.12.2018 | 23:00
Paratići vs Marota, Juve vs Inter...!
Pošteno smo zagazili u decembar, pa se na Apeninima uveliko govori o prelaznom roku. Prelazak BepeaMarote u Inter podigao je dosta prašine na "čizmi", pa se predviđa da će doskorašnji izvršni direktor Juventusa imati mnogo motiva da dokaže svoju moć već u januaru. Glavna konkurencija će mu biti doskorašnji saradnik i naslednik u Staroj dami Fabio Paratići, pa se već govori o više nego ozbiljnom dvoboju dvojice tržišnih lisaca.

Tutosport u svojoj naslovnoj priči govori da će njih dvojica voditi bitku za jednu čitavu postavu od 11 igrača, od kojih najveći broj njih igra upravo u Seriji A, a čija se ukupna vrednost procenjuje na 281.000.000 evra.

ALESIO KRANJO (Kaljari, 13.000.000 evra)

Prvi pik biće mladi čuvar mreže Kaljarija, Alesio Kranjo, koji ove sezone dostiže vrhunac forme u dosadašnjoj karijeri, što je potvrđeno i pozivom u nacionalni tim. Kranjova vrednost na tržištu procenjuje se na oko 13.000.000 evra, a to je suma kojoj će uprava Kaljarija teško odoleti. Kranjo nije nekavo veliko iznenađenje u italijanskom fudbalu, u pitanju je čuvar mreže koji je prošao kroz sve reprezentativne selekcije Azura.

JOAKIM ANDERSEN (Sampdorija, 25.000.000)

Potencijalne mete iz defanzive čine trojica supertalentovanih štopera Joakim Andersen iz Sampdorije, Žan Kler Todibo iz Tuluza i Đanluka Manćini iz Atalante. Danac već ima ozbiljan seniorski staž, pre Sampdorije je nosio dres Tventea, a ove sezone prosto pleni sigurnošću, kao da ima znatno više od 22 godine, pa mu je cena ujedno i najveća - ozbiljnih 25.000.000 evra.

ŽAN KLER TODIBO (Tuluz, bez obeštećenja)

Todibo ima 18 godina, ali ne i profesionalni ugovor sa Tuluzom, pa će može da stigne bez obeštećenja. Visoki defanzivac pored pozicije štopera, može pokrije i defanzivno mesto u veznom redu, što mu je dodatni kvalitet.

ĐANLUKA MANĆINI (Atalanta, 15.000.000)

Đanluka Manćini u ovom trenutku, po proceni Tutosporta, vredi oko 15.000.000 evra. U pitanju je još jedan biser italijanskog fudbala i nekog za koga se procenjuje da bi u budućnosti mogao da bude i stub seniorskog nacionalnog tima. Ponikao je u Fjorentini, koja ga je ispustila za svega 150.00 evra, kada je otišao u Peruđu. Atalanta ga je kupila već u januaru 2017. godine za 300.000 evra. U Bergamu su prepoznali potencijal igrača koji je zabeležio 10 nastupa za mladu reprezentaciju Italije, a odlični nastupi u ovoj sezoni nagrađeni su i pozivom u seniorsku selekciju, što mu je svakako značajno diglo cenu.

NIKOLO BARELA (Kaljari, 48.000.000)

U vezi se našla moćna petorka, koju predvodi još jedan italijanski supertalenat iz Kaljarija, Nikolo Barela. U pitanju je još jedan igrač koji je prošao kroz sve nacionalne selekcije, a u ovom trenutku mu se tržišna vrednost procenjuje na iznos od 48.000.000 evra.

SANDRO TONALI (Breša, 30.000.000)

Sledi defanzivni vezista Breše Sandro Tonali, koji ima svega 18 godina, igra u drugoj ligi, ali je njegov kvalitet takođe prepoznat, pa se i on našao na nedavnom spisku Roberta Manćinija za prijateljski meč sa Sjedinjenim Američkim Državama. Njegova vrednost se procenjuje na oko 30.000.000 evra.

ARON REMZI (Arsenal, bez obeštećenja)

Jedan od igrača koji bi mogao da stigne na Apenine sa "čistim papirima" je i Aron Remzi. Vezisti Arsenala ističe ugovor naarednog leta, pa bi već ove zime mogao da bude kaparisan za leto. Videćemo ko će biti izdašniji.

ADRIJEN RABIO (PSŽ, bez obeštećenja)

Adrijen Rabio je rešio da napusti Pari Sen Žermen po isteku ugovora narednog leta i već ove zime biće u prilici da sebi obezbedi pozamašan ugovor u nekom novom klubu. U pitanju je igrač ogromnog potencijala, koji je deo svog kvaliteta već pokazao u Parizu, ali se napredak i fudbalsko sazrevanje očekuju tek u predstojećem periodu.

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ (Lacio, 90.000.000)

Milinković Savić u rimskom derbiju
Cena izvesno više nije 150.000.000 evra, koliko je letos zahtevao Klaudio Lotito, ali ni 90.000.000 koliko procenjuje Tutosport nisu za bacanje. Sergej je ove sezone ispod svog prošlogodišnjeg standarda, ali na Apeninima veruju da bi se ponovo našao na visini zadatka prelaskom u neki veliki klub. U pitanju je igrač sa još uvek najvećim potencijalom na Apeninima, što potvrđuje i procenjena vrednost.

FEDERIKO KIJEZA (Fjorentina, 60.000.000)

Možda se od mladog napadača Fjorentine ove sezone očekivalo više, ali učinak od dva gola i pet asistencija ne može se smatrati skromnim, bez obzira što su neki ljubitelji fudbala na Apeninima počeli da govore o njegovom stagniranju. Ipak, potencijal je ogroman i možda je pravi trenutak za prelazak na viši nivo, ali cena od 60.000.000 evra deluje baš ozbiljno.

ANTONI MARSIJAL (Mančester junajted, -)

Francuski napadač u svom ugovoru ima opciju produžetka saradnje na još godinu dana sa Mančester junajtedom, tako da ostaje da se vidi šta će se događati u bliskoj budućnosti. Juventus i Inter, ali i mnogi drugi evropski teškaši opipavaju puls Francuza, koji je nezadovoljan dosadašnjim tretmanom na Teatru snova. Plaćen je 60.000.000 evra Monaku 2015. godine, a šta će eventualno biti na leto trenutno nije poznato.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar