Мурињо о „непоштенима“ и професионалцима...

Плус оправдања: Сви улажу, само ми не! Не цене довољно шта сам урадио прошле сезоне! Једно му се мора признати - маг јавне речи. . . Е сад што су резултати ужасни. . .

Фудбал 05.12.2018 | 15:00
Мурињо о „непоштенима“ и професионалцима...
Сам га је бирао, сам нек’ се брани. Довео је Жозе Мурињо Пола Погбу у Манчестер јунајтед, учинио га најплаћенијим фудбалером света лета 2016. и – хтео то да призна или не – погрешио. Нити је Француз донео Црвеним ђаволима сигурност на средини терена, нити Португалац може да се похвали како му је некадашњи првотимац Јувентуса омиљени играч.

Напротив, вишемесечне размирице прерасле су у отворен сукоб и нико у Енглеској нема дилему да Погбаиграњем – боље рећи неиограњем, јер оно што он ради не би смело да прође ни у општинској лиги – директно „буши“ тренера. Сад, да ли због политике клуба и(ли) милионске инвестиције, неће Мурињо о томе директно, али је између редова јасно ставио до знања да свако мора да се придржава правила. С тим да то, баш на Погбином примеру, некако и није баш истина.

Било како...

„Ако неко мисли да фудбалер приказује добре партије само кад, како ви новинари то кажете, игра за тренера, онда морам играче, за које ви кажете да не играју за мене, да назовем непоштенима. Свако од њих је плаћен, и то добро, да буде професионалац. Шта то значи? Да тренира сваког дана до крајњих граница, да сваки меч одигра до крајњих граница, да се понаша одговорно према послу, да поштује милионску армију навијача широм света и да поштује клупску хијерархјију. Ако неко то не чини, једна ствар је да приказује добре игре или не, а потпуно друга да ли је професионалац. Ако кажете да неко игра добро или не зависно од тога какав однос има са тренером онда тог играча, практично, означавате непоштеним“, јасно је ставио до знања Мурињо новинарима у Енглеској.

Наравно, препреден је то стручњак, те иако ниједном није изговорио име Пола Погбе јасно је да је на њега мислио. Само, далеко од тога да му је централни везни највећи проблем. Очигледан је и недостатак вере у нападаче, па се минулих на Острву повела дебата да ли урликом према трибинама Татра снова Посебни убија у појам Маркуса Рашфорда, због промашеног зицера на мечу са Јанг Бојсима. Бар су таквог става били Пол Сколс и Рио Фердинанд, дежурни критичари Муриња.

„Кад стручни консултанти, који су некад били професионални фудбалери, кажу како поједини играчи не играју за тренера, да ли то значи да су и они били такви током својих каријера? Да ли су и они били непоштени? Ако јесу, не би смели да се појаве пред камерама и обраћају се милионском аудиторијуму. Зар стварно верујете да би неко ко се не слаже са тренером постигао аутогол и онда отрчао пред трибину да га прослави урлајући: „Хеј, затресао сам сопствену мрежу, јер не волим тренера? Да ли стварно можете да поверујете у то? Ево вам пример, ако вам се не допада уредник у новинама, онда напустите редакцију. То је тај непоштени фактор. Будите поштени и дајте отказ. Пронађите нову редакцију“, сликовито је описао Мурињо.

Осим не баш идеалног односа са свлачионицом жуља га и поглед на табелу. Од уторка вече чак 19 бодова иза Манчестер Ситија, а тренутно осам мање од Арсенала који вечерас (21.00, ТВ Спортклуб 1) дочекује на Олд Трафорду.

„Нисам могао да предвидим да ће бити оволика разлика између Јунајтеда и прве четири екипе на табели. Увек размишљате позитивно, надајући се да разлика неће бити баш тако велика, међутим, јасно сам ставио до знања да није на одговарајући начин цењено шта смо урадили у прошлој сезони. А завршили смо дурги на табели, играли финале ФА купа, били први у нашој групи Лиге шампиона. Заслужили смо више поштовања“.

Опет, то је Манчестер јунајтед. Кад си други – мало је. Кад си толико лош да не могу да те пронађу на табели – јадно је. Мурињо, пак, сматра да би све било боље да га је управа клуба на челу са Едом Вудвордом испоштовала у летњем прелазном року.

„Сви наши конкуренти су се побољшали. Тотенхем није ојачао тим директнуим улагањима, али су највећа улагања клуба из Лондона била у постојећи састав, тако што је задржао све своје врхунске играче. Дакле, сви су се побољшали на том плану, а ми нисмо. Без обзира на све, циљ је да будемо међу прве четири екипе на табели. Морамо да се боримо за тај пласман до самог краја“, нацртао је план Жозе Мурињо.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар