Murinjo o „nepoštenima“ i profesionalcima...

Plus opravdanja: Svi ulažu, samo mi ne! Ne cene dovoljno šta sam uradio prošle sezone! Jedno mu se mora priznati - mag javne reči. . . E sad što su rezultati užasni. . .

Fudbal 05.12.2018 | 15:00
Murinjo o „nepoštenima“ i profesionalcima...
Sam ga je birao, sam nek’ se brani. Doveo je Žoze Murinjo Pola Pogbu u Mančester junajted, učinio ga najplaćenijim fudbalerom sveta leta 2016. i – hteo to da prizna ili ne – pogrešio. Niti je Francuz doneo Crvenim đavolima sigurnost na sredini terena, niti Portugalac može da se pohvali kako mu je nekadašnji prvotimac Juventusa omiljeni igrač.

Naprotiv, višemesečne razmirice prerasle su u otvoren sukob i niko u Engleskoj nema dilemu da Pogbaigranjem – bolje reći neiogranjem, jer ono što on radi ne bi smelo da prođe ni u opštinskoj ligi – direktno „buši“ trenera. Sad, da li zbog politike kluba i(li) milionske investicije, neće Murinjo o tome direktno, ali je između redova jasno stavio do znanja da svako mora da se pridržava pravila. S tim da to, baš na Pogbinom primeru, nekako i nije baš istina.

Bilo kako...

„Ako neko misli da fudbaler prikazuje dobre partije samo kad, kako vi novinari to kažete, igra za trenera, onda moram igrače, za koje vi kažete da ne igraju za mene, da nazovem nepoštenima. Svako od njih je plaćen, i to dobro, da bude profesionalac. Šta to znači? Da trenira svakog dana do krajnjih granica, da svaki meč odigra do krajnjih granica, da se ponaša odgovorno prema poslu, da poštuje milionsku armiju navijača širom sveta i da poštuje klupsku hijerarhjiju. Ako neko to ne čini, jedna stvar je da prikazuje dobre igre ili ne, a potpuno druga da li je profesionalac. Ako kažete da neko igra dobro ili ne zavisno od toga kakav odnos ima sa trenerom onda tog igrača, praktično, označavate nepoštenim“, jasno je stavio do znanja Murinjo novinarima u Engleskoj.

Naravno, prepreden je to stručnjak, te iako nijednom nije izgovorio ime Pola Pogbe jasno je da je na njega mislio. Samo, daleko od toga da mu je centralni vezni najveći problem. Očigledan je i nedostatak vere u napadače, pa se minulih na Ostrvu povela debata da li urlikom prema tribinama Tatra snova Posebni ubija u pojam Markusa Rašforda, zbog promašenog zicera na meču sa Jang Bojsima. Bar su takvog stava bili Pol Skols i Rio Ferdinand, dežurni kritičari Murinja.

„Kad stručni konsultanti, koji su nekad bili profesionalni fudbaleri, kažu kako pojedini igrači ne igraju za trenera, da li to znači da su i oni bili takvi tokom svojih karijera? Da li su i oni bili nepošteni? Ako jesu, ne bi smeli da se pojave pred kamerama i obraćaju se milionskom auditorijumu. Zar stvarno verujete da bi neko ko se ne slaže sa trenerom postigao autogol i onda otrčao pred tribinu da ga proslavi urlajući: „Hej, zatresao sam sopstvenu mrežu, jer ne volim trenera? Da li stvarno možete da poverujete u to? Evo vam primer, ako vam se ne dopada urednik u novinama, onda napustite redakciju. To je taj nepošteni faktor. Budite pošteni i dajte otkaz. Pronađite novu redakciju“, slikovito je opisao Murinjo.

Osim ne baš idealnog odnosa sa svlačionicom žulja ga i pogled na tabelu. Od utorka veče čak 19 bodova iza Mančester Sitija, a trenutno osam manje od Arsenala koji večeras (21.00, TV Sportklub 1) dočekuje na Old Trafordu.

„Nisam mogao da predvidim da će biti ovolika razlika između Junajteda i prve četiri ekipe na tabeli. Uvek razmišljate pozitivno, nadajući se da razlika neće biti baš tako velika, međutim, jasno sam stavio do znanja da nije na odgovarajući način cenjeno šta smo uradili u prošloj sezoni. A završili smo durgi na tabeli, igrali finale FA kupa, bili prvi u našoj grupi Lige šampiona. Zaslužili smo više poštovanja“.

Opet, to je Mančester junajted. Kad si drugi – malo je. Kad si toliko loš da ne mogu da te pronađu na tabeli – jadno je. Murinjo, pak, smatra da bi sve bilo bolje da ga je uprava kluba na čelu sa Edom Vudvordom ispoštovala u letnjem prelaznom roku.

„Svi naši konkurenti su se poboljšali. Totenhem nije ojačao tim direktnuim ulaganjima, ali su najveća ulaganja kluba iz Londona bila u postojeći sastav, tako što je zadržao sve svoje vrhunske igrače. Dakle, svi su se poboljšali na tom planu, a mi nismo. Bez obzira na sve, cilj je da budemo među prve četiri ekipe na tabeli. Moramo da se borimo za taj plasman do samog kraja“, nacrtao je plan Žoze Murinjo.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar