ФРА: Вртић из Монака и васпитач Радамел добили дерби дављеника!

Фалкао се вратио и одвео Монако ван зоне испадања! Фудбалери Монака победили си Амијен у 16. колу француске Лиге 1 резултатом 2:0 на гостовању.  Анријев срећан јубилеј! Монако "преживео" у Амиену.  Балотелију звиждали „рођени“ навијачи! Колумбијац са два гола са пенала срушио Амијен.  Пепеов поглед ка Лиги шампиона – Шкулетић није могао да спречи Лилов успон на друго место! Сада на потезу Олимпик из Лиона.

Фудбал 04.12.2018 | 23:14
ФРА: Вртић из Монака и васпитач Радамел добили дерби дављеника!
Оба гола за победнички састав постигао је колумбијски нападач Радамел Фалкао, прво из пенала у 43. минуту, а затим и голом у шестом минуту надокнаде времена.

Фалкао је успео да профитира и постигне други гол након што је, четири минута раније, бек домаћин Диабиси добио црвени картон.

"Кнежеви" су овим резултатом коначно успели да се избаве из зоне испадања и забележе другу победу у последња три меча у Лиги 1, уједно и прве и једине две победе откад им је тренер легендарни Француз Тијери Анри. 

Француски клуб, који се такмичи у Лиги шампиона, до доласка Анрија имао је само једну. 

У јубиларној 10. утакмици на клупи Монака, Тјери Анри стигао је до тек друге победе.

"Кнежеви" су као гости савладали Амиен 2:0, погоцима Радамела Фалкаа из пенала у 43. и петом минуту надоканде.

Јесу играли без чак 14 што повређених, што суспендованих играча, али изабраници некадашњег центарфора још једном су пружили прилично неубедљиву партију против директног ривала у борби за бег из зоне испадања.

У другом полувремену Монако је буквално "преживљавао" налете домаћег тима, међутим, изабраници Кристофа Пелисијеа нису били довољно конкретни у завршници, а онда су у финишу потпуно изгубили концентрацију, па је прво Бакаје Дибаси добио директан црвени картон, а потом и голман Режис Гуртнер направио други пенал у мечу.

Монако је сада на 17. месту са 13 бодова, колико има и Амиен, али и Дижон и Каен који имају утакмицу мање.

У сваком случају, ова победа много ће значити екипи Тјерија Анрија пред дерби Азурне обале против тренутно седмопласиране Нице идућег петка.

Монако у следећем колу дочекује Ницу у мечу који ће им бити први већи тест после победа над Амијеном и Каеном, значајно слабијим противницима. 

Поменута Ница је одиграла без голова са Анжеом на домаћем терену. Једини битнији моменат на мечу десио се у 93. минуту када је фудбалер гостију Бутеј добио искључење. 

Лил је у последњем мечу вечери победио Монпеље на гостовању голом Пепеа у шестом минуту.

Боља шанса није могла да им се укаже. Судар са једним од најгорих тимова Лиге 1. И потврда да Монако није баш толико лош као што табела показује, о чему сведочи резултат уводног сусрета 16. кола, пошто је савладан Амијен, на његовом терену – 2:0.

Јесте из казненог ударца, али јесте вишеструко значајан за Тјерија Анрија и његов фудбалски вртић, у дану кад није могао да се ослони на чак 14 играча. На најискуснијег, ипак, јесте, па му је Радамел Фалкаодонео тријумф у обрачуну дављеника, успешно реализовавши два једанаестерца пред крај оба полувремена.

Колумбијац је на тај начин стигао до коте седам кад је учинак у првенству у питању, међутим, од статистике је важније да је напокон кренуло Анрија. Време је било, јер су Кнежеви у блиској прошлости имали све осим наконости Фортуне. Вечерас најпре прекршај Швеђанина Крафта над Беноом Бадиашилеом, те у дубокој надиокнади прекршај голмана Гуртнеа над Пелеом. Фалкао не прашта. Иако је пре шест дана промашио са 11 метара против бившег клуба, Атлетико Мадрида у Лиги шампиона, сувише је велики голгетер да би себи дозвиолио још један кикс.

На Алијанц арени у Ници мало правог фудбала. Анже је успео да одоли екипи Патрика Вијере (0:0), можда најинтересантнији детаљ десио се у 65. минуту, кад је шеф струке домаћег тима извукао из игре МаријаБалотелија. У том тренутку публика је хорским звиждуцима испратила несташног нападача на клупу, што је јасан знак да је стала уз тренера, после одлуке Вијере да у прошлом колу такође замени некадашњег члана Интера, Ливепрула и Милана, а овај то пропратио негодовањем. Неће далеко догурати ако настави да се дури...

Пепеов поглед ка Лиги шампиона – Шкулетић није могао да спречи Лилов успон на друго место! Сада на потезу Олимпик из Лиона.

Крај Монпељеове серије од седам утакмица без пораза на домаћем терену. Лил Кристофа Галтијеа низ од пет изазовних утакмица током којих се није прославио (против Пари Сен Жермена, Стразбура, Нице и Лиона узео је само два бода) барем је окончао у позитивном тону победом у Монпељеу – 1:0.

У дуелу другог и четвртог на табели свакако се очекивало доста ватре, а варничило је од самог почетка. Већ у шестом минуту 20-годишњи Жонатан Иконе је као муња пробио по левом крилу, а Никола Пепе осетио да га нико не гледа и искрао се на супротну стативу. Лагана егзекуција и десети гол Пепеа, момка кога медији одавно доводе у везу са многим суперклубовима Европе, понајвише са Арсеналом који наводно размишља о томе да ли 23-годишњи нападач вреди баш 30.000.000 евра.

Настави ли Пепе овако неће се у Лондону још дуго размишљати.

Монпеље се наравно није тек тако предао, имао је и неке добре ситуације за изједначење, али је све скупа Лил оставио бољи утисак, иако се чак и није повукао у бункер као што би многе екипе са тако брзим офанзивцима урадиле. Покушали су домаћи и са увођењем Петра Шкулетића – донео им је победу над Монаком у прошлом колу баш голом у последњим минутима – али овог пута просто нису могли до поготка.

Сад је на реду Лион, мада и Марсељ и Сент Етјен имају своју рачуницу. Победе ли сутра и једни и други другог и шестогна табели Лиге 1 делиће само два бода.

Лига 1, 16. коло:

Амијен – Монако 0:2 (0:1)
Фалкао 43п, 96

Ница – Анже 0:0

Монпеље – Лил 0:1 (0:1)
Пепе 6

среда:

19.00 Бордо – Сент Етјен
19.00 Каен – Ним
19.00 Дижон – Генган
19.00 Лион – Рен
19.00 Нант – Марсеј
19.00 Ремс – Тулуз
21.00 Старзбур – ПСЖ

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар