FRA: Vrtić iz Monaka i vaspitač Radamel dobili derbi davljenika!

Falkao se vratio i odveo Monako van zone ispadanja! Fudbaleri Monaka pobedili si Amijen u 16. kolu francuske Lige 1 rezultatom 2:0 na gostovanju.  Anrijev srećan jubilej! Monako "preživeo" u Amienu.  Baloteliju zviždali „rođeni“ navijači! Kolumbijac sa dva gola sa penala srušio Amijen.  Pepeov pogled ka Ligi šampiona – Škuletić nije mogao da spreči Lilov uspon na drugo mesto! Sada na potezu Olimpik iz Liona.

Fudbal 04.12.2018 | 23:14
FRA: Vrtić iz Monaka i vaspitač Radamel dobili derbi davljenika!
Oba gola za pobednički sastav postigao je kolumbijski napadač Radamel Falkao, prvo iz penala u 43. minutu, a zatim i golom u šestom minutu nadoknade vremena.

Falkao je uspeo da profitira i postigne drugi gol nakon što je, četiri minuta ranije, bek domaćin Diabisi dobio crveni karton.

"Kneževi" su ovim rezultatom konačno uspeli da se izbave iz zone ispadanja i zabeleže drugu pobedu u poslednja tri meča u Ligi 1, ujedno i prve i jedine dve pobede otkad im je trener legendarni Francuz Tijeri Anri. 

Francuski klub, koji se takmiči u Ligi šampiona, do dolaska Anrija imao je samo jednu. 

U jubilarnoj 10. utakmici na klupi Monaka, Tjeri Anri stigao je do tek druge pobede.

"Kneževi" su kao gosti savladali Amien 2:0, pogocima Radamela Falkaa iz penala u 43. i petom minutu nadokande.

Jesu igrali bez čak 14 što povređenih, što suspendovanih igrača, ali izabranici nekadašnjeg centarfora još jednom su pružili prilično neubedljivu partiju protiv direktnog rivala u borbi za beg iz zone ispadanja.

U drugom poluvremenu Monako je bukvalno "preživljavao" nalete domaćeg tima, međutim, izabranici Kristofa Pelisijea nisu bili dovoljno konkretni u završnici, a onda su u finišu potpuno izgubili koncentraciju, pa je prvo Bakaje Dibasi dobio direktan crveni karton, a potom i golman Režis Gurtner napravio drugi penal u meču.

Monako je sada na 17. mestu sa 13 bodova, koliko ima i Amien, ali i Dižon i Kaen koji imaju utakmicu manje.

U svakom slučaju, ova pobeda mnogo će značiti ekipi Tjerija Anrija pred derbi Azurne obale protiv trenutno sedmoplasirane Nice idućeg petka.

Monako u sledećem kolu dočekuje Nicu u meču koji će im biti prvi veći test posle pobeda nad Amijenom i Kaenom, značajno slabijim protivnicima. 

Pomenuta Nica je odigrala bez golova sa Anžeom na domaćem terenu. Jedini bitniji momenat na meču desio se u 93. minutu kada je fudbaler gostiju Butej dobio isključenje. 

Lil je u poslednjem meču večeri pobedio Monpelje na gostovanju golom Pepea u šestom minutu.

Bolja šansa nije mogla da im se ukaže. Sudar sa jednim od najgorih timova Lige 1. I potvrda da Monako nije baš toliko loš kao što tabela pokazuje, o čemu svedoči rezultat uvodnog susreta 16. kola, pošto je savladan Amijen, na njegovom terenu – 2:0.

Jeste iz kaznenog udarca, ali jeste višestruko značajan za Tjerija Anrija i njegov fudbalski vrtić, u danu kad nije mogao da se osloni na čak 14 igrača. Na najiskusnijeg, ipak, jeste, pa mu je Radamel Falkaodoneo trijumf u obračunu davljenika, uspešno realizovavši dva jedanaesterca pred kraj oba poluvremena.

Kolumbijac je na taj način stigao do kote sedam kad je učinak u prvenstvu u pitanju, međutim, od statistike je važnije da je napokon krenulo Anrija. Vreme je bilo, jer su Kneževi u bliskoj prošlosti imali sve osim nakonosti Fortune. Večeras najpre prekršaj Šveđanina Krafta nad Benoom Badiašileom, te u dubokoj nadioknadi prekršaj golmana Gurtnea nad Peleom. Falkao ne prašta. Iako je pre šest dana promašio sa 11 metara protiv bivšeg kluba, Atletiko Madrida u Ligi šampiona, suviše je veliki golgeter da bi sebi dozviolio još jedan kiks.

Na Alijanc areni u Nici malo pravog fudbala. Anže je uspeo da odoli ekipi Patrika Vijere (0:0), možda najinteresantniji detalj desio se u 65. minutu, kad je šef struke domaćeg tima izvukao iz igre MarijaBalotelija. U tom trenutku publika je horskim zvižducima ispratila nestašnog napadača na klupu, što je jasan znak da je stala uz trenera, posle odluke Vijere da u prošlom kolu takođe zameni nekadašnjeg člana Intera, Liveprula i Milana, a ovaj to propratio negodovanjem. Neće daleko dogurati ako nastavi da se duri...

Pepeov pogled ka Ligi šampiona – Škuletić nije mogao da spreči Lilov uspon na drugo mesto! Sada na potezu Olimpik iz Liona.

Kraj Monpeljeove serije od sedam utakmica bez poraza na domaćem terenu. Lil Kristofa Galtijea niz od pet izazovnih utakmica tokom kojih se nije proslavio (protiv Pari Sen Žermena, Strazbura, Nice i Liona uzeo je samo dva boda) barem je okončao u pozitivnom tonu pobedom u Monpeljeu – 1:0.

U duelu drugog i četvrtog na tabeli svakako se očekivalo dosta vatre, a varničilo je od samog početka. Već u šestom minutu 20-godišnji Žonatan Ikone je kao munja probio po levom krilu, a Nikola Pepe osetio da ga niko ne gleda i iskrao se na suprotnu stativu. Lagana egzekucija i deseti gol Pepea, momka koga mediji odavno dovode u vezu sa mnogim superklubovima Evrope, ponajviše sa Arsenalom koji navodno razmišlja o tome da li 23-godišnji napadač vredi baš 30.000.000 evra.

Nastavi li Pepe ovako neće se u Londonu još dugo razmišljati.

Monpelje se naravno nije tek tako predao, imao je i neke dobre situacije za izjednačenje, ali je sve skupa Lil ostavio bolji utisak, iako se čak i nije povukao u bunker kao što bi mnoge ekipe sa tako brzim ofanzivcima uradile. Pokušali su domaći i sa uvođenjem Petra Škuletića – doneo im je pobedu nad Monakom u prošlom kolu baš golom u poslednjim minutima – ali ovog puta prosto nisu mogli do pogotka.

Sad je na redu Lion, mada i Marselj i Sent Etjen imaju svoju računicu. Pobede li sutra i jedni i drugi drugog i šestogna tabeli Lige 1 deliće samo dva boda.

Liga 1, 16. kolo:

Amijen – Monako 0:2 (0:1)
Falkao 43p, 96

Nica – Anže 0:0

Monpelje – Lil 0:1 (0:1)
Pepe 6

sreda:

19.00 Bordo – Sent Etjen
19.00 Kaen – Nim
19.00 Dižon – Gengan
19.00 Lion – Ren
19.00 Nant – Marsej
19.00 Rems – Tuluz
21.00 Starzbur – PSŽ

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar