Крајичек: Новак је највећи свих времена!

Волео бих да игра у Ротердаму! Бивши шампион Вимблдона, Холанђанин Ричард Крајичек, још једном је потврдио колико цени играчке квалитете првог тенисера света, Новака Ђоковића.

Тенис 06.12.2018 | 22:40
Крајичек: Новак је највећи свих времена!
Крајичек, који је најбољепласиран био крајем марта 1999. када је био четврти на свету, каже да је по њему Ђоковић најбољи играч свих времена (ГОАТ).

"Када бисте гледали резултате и дужину каријере, рекли би сте да је Роџер Федерер најбољи. Међутим, ако гледате њихову најбољу игру када играју једнан против другог, онда је Ђоковић бољи и чешће побеђује", каже Крајичек. 

Он је својој оцени додао још једну ствар због које мисли да је српски тенисер највећи свих времена. 

"По нивоу приказане игре, он је непобедив. Новак је имао две или три невероватне године. Федерер већ 20 година игра врхунски, његова конзистенција је невероватна. Али Новак је освојо четири Гренд слем титуле заредом, што ни Федерер ни Надал нису учинили", додао је Холанђанин. 

Крајичек је тренутно директор турнира у Ротердаму и признаје да би волео да види Ђоковића на том такмичењу. Новак је у Ротердаму последњи пут играо 2010, после тога му је фабруар био резервисан за Дубаи или Акапулко. 

"Наравно да бисмо волели тамо да га видимо као првог на свету. Ипак, ово је турнир који се не уклапа у његов календар. Освојио је практично све и ми ћемо наставити да покушавамо да га доведемо. Ако жели да игра у Ротердаму, врата су му увек отворена", закључио је Крајичек.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар