Борис Бекер, ипак, мора да прогласи банкрот!

Одоше на добош пехари са Вимблдона! Бивши тренер Новака Ђоковића није успео да се избори за дипломатски имунитет који би га заштитио.

Тенис 06.12.2018 | 19:30
Борис Бекер, ипак, мора да прогласи банкрот!
Једна од највећих тениских легенди, Борис Бекер ипак ће морати да прогласи лични банкрот у Великој Британији, иако се трудио на разне начине да га избегне.

Наиме, Немац је по савету тима адвоката чак покушавао да стекне дипломатски имунитет и то преко веза у Централноафричкој Републици, где се наводно доста бавио хуманитарним радом. А из те земље стизале су опречне информације, од тога да је тамошњи председник срећан што један тако велики спортиста прихвата њихову помоћ, до тога да министарка правде изјави да је допломатски пасош који некадашњи тренер Новака Ђоковића има од 2014. фалсификат. Пошто му то није прошло, Бекер остао је без алтернативе те ће морати да иде "на добош". А то значи да ће на већ најављеној јавној аукцији вероватно продати и преостале трофеје, пошто му је кабинет већ "начет" у поукшају да избегне банкрот због дуга банци "Арбутнот Латам" која је специјализована за давање новчаних позајмица.

Бекер, који је освојио шест гренд слем трофеја, планира да продаје и оне највредније, то јест три са Вимблдона не би ли се некако извукао. Просто је невероватно како је један од најплаћенијих спортиста свих времена, човек који је у крајњем случају три године водио Ђоковића од 2013 до 2016. и за то време сигурно зарадио озбљне паре, допустио да му се ово догоди. Осим себе, Бекер криви и финансијске саветнике који су га, како каже "беспотребно увукли у процес банкрота и направили му велике проблеме".

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар