Boris Beker, ipak, mora da proglasi bankrot!

Odoše na doboš pehari sa Vimbldona! Bivši trener Novaka Đokovića nije uspeo da se izbori za diplomatski imunitet koji bi ga zaštitio.

Tenis 06.12.2018 | 19:30
Boris Beker, ipak, mora da proglasi bankrot!
Jedna od najvećih teniskih legendi, Boris Beker ipak će morati da proglasi lični bankrot u Velikoj Britaniji, iako se trudio na razne načine da ga izbegne.

Naime, Nemac je po savetu tima advokata čak pokušavao da stekne diplomatski imunitet i to preko veza u Centralnoafričkoj Republici, gde se navodno dosta bavio humanitarnim radom. A iz te zemlje stizale su oprečne informacije, od toga da je tamošnji predsednik srećan što jedan tako veliki sportista prihvata njihovu pomoć, do toga da ministarka pravde izjavi da je doplomatski pasoš koji nekadašnji trener Novaka Đokovića ima od 2014. falsifikat. Pošto mu to nije prošlo, Beker ostao je bez alternative te će morati da ide "na doboš". A to znači da će na već najavljenoj javnoj aukciji verovatno prodati i preostale trofeje, pošto mu je kabinet već "načet" u poukšaju da izbegne bankrot zbog duga banci "Arbutnot Latam" koja je specijalizovana za davanje novčanih pozajmica.

Beker, koji je osvojio šest grend slem trofeja, planira da prodaje i one najvrednije, to jest tri sa Vimbldona ne bi li se nekako izvukao. Prosto je neverovatno kako je jedan od najplaćenijih sportista svih vremena, čovek koji je u krajnjem slučaju tri godine vodio Đokovića od 2013 do 2016. i za to vreme sigurno zaradio ozbljne pare, dopustio da mu se ovo dogodi. Osim sebe, Beker krivi i finansijske savetnike koji su ga, kako kaže "bespotrebno uvukli u proces bankrota i napravili mu velike probleme".

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar