За Хрвате - најјачи састав "делфина"!

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић позвао је најбоље играче за меч против Хрватске у 3. колу Европа купа Светске лиге у Нишу 12. децембра.

Остали спортови 06.12.2018 | 17:30
За Хрвате - најјачи састав "делфина"!
Нишлије ће 12. децембра имати прилику да гледају ватерполо спектакл - меч ватерполиста Србије и Хрватске у 3. колу Европа купа Светске лиге.

Дејан Савић ништа не препушта случају па је позвао најбоље што Србија има у овом спорту.

Позвао је ове играче: 

голмани: Гојко Пијетловић и Бранислав Митровић;

играчи: Душан Мандић, Виктор Рашовић, Сава Ранђеловић, Милош Ћук, Душко Пијетловић, Немања Вицо, Милан Алексић, Никола Јакшић, Филип Филиповић, Андрија Прлаиновић, Стефан Митровић, Радомир Драшовић и Страхиња Рашовић.

Реч је, дакле, о истом оном тиму, који је летос освојио златну медаљу на Европском првенству у Шпанији (Барселони), а на путу до злата побеђена је Хрватска у полуфиналу 9:7.

Србија и Хрватска су претходних година, осим поменуте утакмице на ЕП, одиграли много важних и великих мечева, под вођством селектора Дејана Савића и Ивице Туцка.

Играли су 2015. године у финалу Светског првенства у Казању (11:4) и 2016, у финалу Олимпијских игара у Рију (11:7) и 2017. године, када су у полуфиналу Светског првенстваХрвати победили и урадили тежи посао у освајању злата, јер им је финале против Мађарске потом било мање оптерећење.

Иначе, ово такмичење - Европа куп - је квалификациони део Светске лиге. Са завршног турнира у Европи који ће бити одржан од 5. до 7. априла, четири најбоље екипе ће бити учесници Ф8 Светске лиге. Победник Светске лиге ће бити учесник Олимпијских игара у Токију 2020. године.

САСТАВИ ГРУПА:

А ГРУПА: Русија, Малта, Мађарска и Немачка;

Б ГРУПА: Грчка, Холандија, Шпанија, Украјина; 

Ц ГРУПА: Италија, Француска, Црна Гора;

Д ГРУПА: Румунија, СРБИЈА, Хрватска.

Распоред преосталих утакмица у Групи Д: 

Србија - Хрватска (12. децембар)
Румунија - Хрватска (29. јануар)
Србија - Румунија (19. фебруар)
Хрватска - Србија (12. март)

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар