Za Hrvate - najjači sastav "delfina"!

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić pozvao je najbolje igrače za meč protiv Hrvatske u 3. kolu Evropa kupa Svetske lige u Nišu 12. decembra.

Ostali sportovi 06.12.2018 | 17:30
Za Hrvate - najjači sastav "delfina"!
Nišlije će 12. decembra imati priliku da gledaju vaterpolo spektakl - meč vaterpolista Srbije i Hrvatske u 3. kolu Evropa kupa Svetske lige.

Dejan Savić ništa ne prepušta slučaju pa je pozvao najbolje što Srbija ima u ovom sportu.

Pozvao je ove igrače: 

golmani: Gojko Pijetlović i Branislav Mitrović;

igrači: Dušan Mandić, Viktor Rašović, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Nemanja Vico, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Radomir Drašović i Strahinja Rašović.

Reč je, dakle, o istom onom timu, koji je letos osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Španiji (Barseloni), a na putu do zlata pobeđena je Hrvatska u polufinalu 9:7.

Srbija i Hrvatska su prethodnih godina, osim pomenute utakmice na EP, odigrali mnogo važnih i velikih mečeva, pod vođstvom selektora Dejana Savića i Ivice Tucka.

Igrali su 2015. godine u finalu Svetskog prvenstva u Kazanju (11:4) i 2016, u finalu Olimpijskih igara u Riju (11:7) i 2017. godine, kada su u polufinalu Svetskog prvenstvaHrvati pobedili i uradili teži posao u osvajanju zlata, jer im je finale protiv Mađarske potom bilo manje opterećenje.

Inače, ovo takmičenje - Evropa kup - je kvalifikacioni deo Svetske lige. Sa završnog turnira u Evropi koji će biti održan od 5. do 7. aprila, četiri najbolje ekipe će biti učesnici F8 Svetske lige. Pobednik Svetske lige će biti učesnik Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine.

SASTAVI GRUPA:

A GRUPA: Rusija, Malta, Mađarska i Nemačka;

B GRUPA: Grčka, Holandija, Španija, Ukrajina; 

C GRUPA: Italija, Francuska, Crna Gora;

D GRUPA: Rumunija, SRBIJA, Hrvatska.

Raspored preostalih utakmica u Grupi D: 

Srbija - Hrvatska (12. decembar)
Rumunija - Hrvatska (29. januar)
Srbija - Rumunija (19. februar)
Hrvatska - Srbija (12. mart)

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar