Партизан - Земун: ТРЕЋИ ПУТ ове сезоне!

Партизан у среду дочекује Земун у 19. колу Суперлиге. Марко Јанковић ван строја. Земун опет са новим тренером. "Морамо да поправимо ефикасност", каже Бата Мирковић.

Фудбал 04.12.2018 | 17:45
Партизан - Земун: ТРЕЋИ ПУТ ове сезоне!
Зоран Бата Мирковић почео је свој тренерски мандат у Партизану победом против Земуна у Горњој вароши. Било је то 12. августа. Потом су Земун и Партизан одиграли још један меч у Купу Србије (24. октобра) и поново су црно-бели били успешнији на терену ривала.

Партизан и Земун ће у среду од 18.30 часова у Хумској (ТВ пренос Арена спорт 1) имати нови сусрет у оквиру 19. кола Суперлиге. Црно-бели су у великом бодовном заостатку за водећом Црвеном звездом и у прилично лошем тренутку и расположењу. Упркос томе, Партизан је фаворит против Земуна који је при дну табеле.

"Интересантно је да је ово трећа утакмица против Земунаца у овом делу сезоне и још интересантније на овој утакмици ће их водити трећи тренер. Имаћемо тежак задатак да припремимо утакмицу, јер то јесу исти играчи, али је и трећа (тренерска) идеја", рекао је тренер Партизана Зоран Мирковић на конференцији за новинаре.

Земун у последње две утакмице, под вођством новог тренера Дејана "Швабе" Ђурђевића, нису примили гол (два ремија по 0:0), што је потенцирао Мирковић, уз похвале за индивидуални квалитет групе играча Земуна.

"Увек је тешко да у кратком временском периоду три пута победите једну екипу. Има и новина у саставу Земуна и у самој тренерској идеји. Сигурно је да мојим играчима неће бити баш монотоно што се тиче припреме утакмице", додаје тренер Партизана.

Подршка бивших тренера Партизана Мирковићу, он каже:"Нисам испратио о чему је реч, али свака подршка и за мене и за целу екипу је добро дошла увек, поготово у тренуцима који нису баш сјајни".

После ремија против Младости у Лучанима, у мечу у којем је Партизан "ишчупао" бод у судијској надокнади, Мирковић је био прилично нервозан. 

Упитан шта треба његови играчи да промене да њихов тренер не би био тако нервозан, Мирковић је одговорио:

"Морамо да поправимо ефикасност. У Лучанима смо направили доста добрих ситуација, контролисали меч, имали и корнере и прекиде, дешавало се доста тога пред голом Младости".

На опаску новинара да је са друге стране одбрана Партизана најбоља у лиги, Мирковић каже:

"То ме половично радује. Кад не примите гол, а не дате га, резултат је незадовољавајући. Морало би једно друго да прати". 

Хендикеп за Партизан је што је ван строја повређени Марко Јанковић.

"Он је важан играч за ову екипу и недостајаће нам. Повреда изискује мировање и може да потраје његово одсуство", каже Мирковић.

ПАРОВИ И САТНИЦА 19. КОЛА:

Чукарички - Бачка (16 сати)
Младост - Динамо (16)
Напредак - Пролетер (16)
Радник - Рад (16)
Војводина - Мачва (16)
Спартак - Црвена звезда (16)
Вождовац - Раднички Ниш (16)
Партизан - Земун (18.30)

ТАБЕЛА: Црвена звезда 50 бодова, Раднички Ниш 41, Партизан 37, Чукарички 35, Напредак 32, Младост 26, Пролетер 25, Војводина 25, Мачва 20, Радник 19, Бачка 17, Спартак 16, Вождовац 16, Земун 15, Рад 15, Динамо Врање 7.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар