Partizan - Zemun: TREĆI PUT ove sezone!

Partizan u sredu dočekuje Zemun u 19. kolu Superlige. Marko Janković van stroja. Zemun opet sa novim trenerom. "Moramo da popravimo efikasnost", kaže Bata Mirković.

Fudbal 04.12.2018 | 17:45
Partizan - Zemun: TREĆI PUT ove sezone!
Zoran Bata Mirković počeo je svoj trenerski mandat u Partizanu pobedom protiv Zemuna u Gornjoj varoši. Bilo je to 12. avgusta. Potom su Zemun i Partizan odigrali još jedan meč u Kupu Srbije (24. oktobra) i ponovo su crno-beli bili uspešniji na terenu rivala.

Partizan i Zemun će u sredu od 18.30 časova u Humskoj (TV prenos Arena sport 1) imati novi susret u okviru 19. kola Superlige. Crno-beli su u velikom bodovnom zaostatku za vodećom Crvenom zvezdom i u prilično lošem trenutku i raspoloženju. Uprkos tome, Partizan je favorit protiv Zemuna koji je pri dnu tabele.

"Interesantno je da je ovo treća utakmica protiv Zemunaca u ovom delu sezone i još interesantnije na ovoj utakmici će ih voditi treći trener. Imaćemo težak zadatak da pripremimo utakmicu, jer to jesu isti igrači, ali je i treća (trenerska) ideja", rekao je trener Partizana Zoran Mirković na konferenciji za novinare.

Zemun u poslednje dve utakmice, pod vođstvom novog trenera Dejana "Švabe" Đurđevića, nisu primili gol (dva remija po 0:0), što je potencirao Mirković, uz pohvale za individualni kvalitet grupe igrača Zemuna.

"Uvek je teško da u kratkom vremenskom periodu tri puta pobedite jednu ekipu. Ima i novina u sastavu Zemuna i u samoj trenerskoj ideji. Sigurno je da mojim igračima neće biti baš monotono što se tiče pripreme utakmice", dodaje trener Partizana.

Podrška bivših trenera Partizana Mirkoviću, on kaže:"Nisam ispratio o čemu je reč, ali svaka podrška i za mene i za celu ekipu je dobro došla uvek, pogotovo u trenucima koji nisu baš sjajni".

Posle remija protiv Mladosti u Lučanima, u meču u kojem je Partizan "iščupao" bod u sudijskoj nadoknadi, Mirković je bio prilično nervozan. 

Upitan šta treba njegovi igrači da promene da njihov trener ne bi bio tako nervozan, Mirković je odgovorio:

"Moramo da popravimo efikasnost. U Lučanima smo napravili dosta dobrih situacija, kontrolisali meč, imali i kornere i prekide, dešavalo se dosta toga pred golom Mladosti".

Na opasku novinara da je sa druge strane odbrana Partizana najbolja u ligi, Mirković kaže:

"To me polovično raduje. Kad ne primite gol, a ne date ga, rezultat je nezadovoljavajući. Moralo bi jedno drugo da prati". 

Hendikep za Partizan je što je van stroja povređeni Marko Janković.

"On je važan igrač za ovu ekipu i nedostajaće nam. Povreda iziskuje mirovanje i može da potraje njegovo odsustvo", kaže Mirković.

PAROVI I SATNICA 19. KOLA:

Čukarički - Bačka (16 sati)
Mladost - Dinamo (16)
Napredak - Proleter (16)
Radnik - Rad (16)
Vojvodina - Mačva (16)
Spartak - Crvena zvezda (16)
Voždovac - Radnički Niš (16)
Partizan - Zemun (18.30)

TABELA: Crvena zvezda 50 bodova, Radnički Niš 41, Partizan 37, Čukarički 35, Napredak 32, Mladost 26, Proleter 25, Vojvodina 25, Mačva 20, Radnik 19, Bačka 17, Spartak 16, Voždovac 16, Zemun 15, Rad 15, Dinamo Vranje 7.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar