Просинечки поново оперисан!

Просинечки морао на нову операцију! "Стање селектора БиХ је стабилно, али захтијева мировање", саопштили су из Фудбалског савеза БиХ.  

Фудбал 04.12.2018 | 12:30
Просинечки поново оперисан!
Селектор фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине други пут у десет дана је морао "под нож"

Роберт Просинечки поново је оперисан.

Селектор фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине опет је у болници, након што му је у десет дана извршена друга хируршка интервенција.

Медији у БиХ преносе да је Просинечки оперисан у суботу након што му је рана после првог захвата слабо зарастала.

Он се налази на оделењу интензивне неге Клиничког центра Универзитета у Сарајеву и његово стање лекари су оценили као стабилно.

Просинечки се пожалио на болове у стомаку након повратка из Лас Палмаса, где је селекција БиХ 18. новембра одиграла пријатељски меч са Шпанијом. Пет дана касније оперисан је због проблема са танким цревом, иако се сумњало да је у питању слепо црево.

Просинечки ће неколико дана остати на интензивној нези, а након тога провешће још неко време у болници.

Селектор БиХ Роберт Просинечки морао је бити подвргнут новом оперативном захвату, а из Фудбалског савеза БиХ нису се оглашавали по овом питању све до данас, иако је операција обављена током викенда.

Портпаролка ФС БиХ Славица Пецикоза у изјави за МОНДО поручила је да је делегација ФС БиХ тек стигла у Сарајево, након што је су у Даблину присуствовали жријебу квалификационих група за Европско првенство 2020. године, те да ће након разговора са челницима Савеза јавност бити упозната са дешавањима у вези са селектором.

Недуго затим, на званичној страници Савезапотврђена је инфомација да је Просинечки још једном оперисан, али у питању је била само мања интервенција, тако да се сада селектор "змајева" осјећа добро.

"Након оперативног захвата танког цријева, те још једног корективног захвата обављеног прије два дана, здравствено стање селектора Роберта Просинечког је стабилно, али ће на препоруку љекара остати још неколико дана у Клиничком центру Универзитета Сарајево", наводи се у саопштењу Савеза.

Просинечки је тако пропустио жријеб за ЕУРО 2020. у којем је БиХ сазнала ривале у квалификацијама. То су Италија, Финска, Грчка, Јерменија и Лихтенштајн.

Извор: мондо.рс/мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Последњи кинески цар

04.12.2018 11:59

Не дај се Велики жути!

ОДГОВОРИТЕ