Prosinečki ponovo operisan!

Prosinečki morao na novu operaciju! "Stanje selektora BiH je stabilno, ali zahtijeva mirovanje", saopštili su iz Fudbalskog saveza BiH.  

Fudbal 04.12.2018 | 12:30
Prosinečki ponovo operisan!
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine drugi put u deset dana je morao "pod nož"

Robert Prosinečki ponovo je operisan.

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine opet je u bolnici, nakon što mu je u deset dana izvršena druga hirurška intervencija.

Mediji u BiH prenose da je Prosinečki operisan u subotu nakon što mu je rana posle prvog zahvata slabo zarastala.

On se nalazi na odelenju intenzivne nege Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i njegovo stanje lekari su ocenili kao stabilno.

Prosinečki se požalio na bolove u stomaku nakon povratka iz Las Palmasa, gde je selekcija BiH 18. novembra odigrala prijateljski meč sa Španijom. Pet dana kasnije operisan je zbog problema sa tankim crevom, iako se sumnjalo da je u pitanju slepo crevo.

Prosinečki će nekoliko dana ostati na intenzivnoj nezi, a nakon toga provešće još neko vreme u bolnici.

Selektor BiH Robert Prosinečki morao je biti podvrgnut novom operativnom zahvatu, a iz Fudbalskog saveza BiH nisu se oglašavali po ovom pitanju sve do danas, iako je operacija obavljena tokom vikenda.

Portparolka FS BiH Slavica Pecikoza u izjavi za MONDO poručila je da je delegacija FS BiH tek stigla u Sarajevo, nakon što je su u Dablinu prisustvovali žrijebu kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo 2020. godine, te da će nakon razgovora sa čelnicima Saveza javnost biti upoznata sa dešavanjima u vezi sa selektorom.

Nedugo zatim, na zvaničnoj stranici Savezapotvrđena je infomacija da je Prosinečki još jednom operisan, ali u pitanju je bila samo manja intervencija, tako da se sada selektor "zmajeva" osjeća dobro.

"Nakon operativnog zahvata tankog crijeva, te još jednog korektivnog zahvata obavljenog prije dva dana, zdravstveno stanje selektora Roberta Prosinečkog je stabilno, ali će na preporuku ljekara ostati još nekoliko dana u Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo", navodi se u saopštenju Saveza.

Prosinečki je tako propustio žrijeb za EURO 2020. u kojem je BiH saznala rivale u kvalifikacijama. To su Italija, Finska, Grčka, Jermenija i Lihtenštajn.

Izvor: mondo.rs/mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Poslednji kineski car

04.12.2018 11:59

Ne daj se Veliki žuti!

ODGOVORITE