Знакови анемије и како да је лијечите

Анемија је стање у којем тело нема и не производи довољно црвених крвних зрнаца или када ове ћелије не раде оно што би требало. Узроци анемије варирају, као што варирају и врсте њеног лечења. Међутим, најпопуларније методе су управо оне природне.

Здравље 04.12.2018 | 08:58
Знакови анемије и како да је лијечите
Узроци анемије могу бити различити, те се свима може десити да се осећају малаксало и да изгледају бледо. Међутим, уколико се ово стање одужи, потребно је да посетите доктора.

Када вашем телу недостају црвена крвна зрнца, боја коже бледи и то се види на сваком делу тела, Ниски нивои хемоглобина отежава куцање срца, због чега срце улаже веће напоре у одржавању нормалних откуцаја.

Ако нашим органима недостаје нормална количина ваздуха, што је изазвано недостатком крвних зрнаца, онда тело мора да ради двапут више да би произвело довољно енергије за свакодневне обавезе. Због тога је врло могуће да, ако ваша крв не функционише како треба, ви ћете се осећати малаксало.

Један од органа којем је преко потребан ваздух јесте мозак, те уколико га нема, теже ћете се фокусирати и обављати задатке.

Анемија, такође, узрокује пуцање усана, поготово ивица, које постану потпуно беле и оштећене. Због овог поремећаја је могуће да ћете имати чудне пориве за храном.

Како да је излечите природним путем?

У исхрану убаците здраве масти као што су рибље и маслиново уље. Такође се препоручује да престанете да једете прерађену храну. У исхрану убаците кефир, сиреве и јогурт. Такође се препоручују пасуљ, зелене намирнице, папаја и цитруси.

Витамин Б12 повећава ниво црвених крвних зрнаца, можете да га пронађете у месу, јајима, млечним производима, риби и морској храни. Уносјте доста гвожђа, које ћете наћи у црвеном месу, цвекли, спанаћу, броколију и лешницима.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар