Зашто је НАТО промијенио став?

Шефови дипломатија чланица НАТО-а у сриједу ће одржати састанак посвећен западном Балкану, уз присуство шефице европске дипломатије Федерице Могхерини. Они ће расправљати о напретку Македоније ка чланству у НАТО-у и о наредним корацима у развоју односа Алијансе с Босном и Херцеговином.

Босна и Херцеговина 04.12.2018 | 08:55
Зашто је НАТО промијенио став?
Очекује се да министри подрже спремност НАТО-а да прихвати први бх. Годишњи национални програм што практично значи активацију МАП-а за Босну и Херцеговину.

На упит новинарке Радија Слободна Европа да постоји један важан услов који је Сарајево морало да испуни - рјешавање војних објеката на територији БиХ и да је та порука слана након сваког састанка и због чега је НАТО промијенио мишљење, Јамес Мацкеy, шеф Канцеларије за евро-атланско и глобално партнерство при НАТО каже да су у НАТО-у видјели важан напредак у ономе што зову 'талински услов', а што подразумијева регистрацију војних објеката као државног власништва.

"Многе некретнине су регистроване и имамо одређени број судских одлука које такође потпомажу имплементацију овог услова. Мислим да разлог зашто управо сад доносимо ову одлуку је да су савезници видјели да имамо праву шансу да напредујемо у смислу практичних реформи у БиХ. Оно што нисмо хтјели да имамо је да потпуно испуњавање овог услова омета текуће реформе. 'Талински услов' остаје веома важан и БиХ ће морати да га испуни прије него што напредује у приступном процесу, прије него се приближи чланству у НАТО. У овом тренутку нисмо жељели да то кочи практичну сарадњу, јер радимо важан посао са босанском страном на реформи Оружаних снага и безбједносних служби", казао је Мацкеy за Радио Слободна Европа.

Он је поручио да је НАТО увијек сарађивао са свим политичким лидерима у БиХ и тако ће бити и у будућности.

"Чињеница је да је на БиХ сада да одлучи какав је степен амбиције што се тиче односа са НАТО. Тим питањем ће морати да се позабаве сами грађани БиХ", каже Мацкеy.

Мацкеy има вишегодишње искуство у у пољу безбедносне политике, укључен је у све процесе који су везани за програм Партнерство за мир, који обухвата, између осталих, Србију и БиХ.

(Н1)

Коментари / 78

Оставите коментар
Name

Дзоо

04.12.2018 08:02

Једноставно сто га питате.Проблем је код нас у Републики хоцемо у Европу да арадимо а нецемо у нато+ највазније Нато је у Босни само сад иду формалност.Видјели су да Београд и Загреб кидису на ову јадну земљу и то престаје уласком у Нато а ови сто сисају градјане квази противници за улазак у Нато морају санкцје скинути са плеца итд.Вуциц је највеци кривац дозволио Додику да лаје на сва уста зато је Косово Србска проалост зато неце добити ту заједницу опстина јер је свет видио ста ми радимо на нивоу дрзаве све блокирамо сто је напредно.Има јос једна али најгори сценарио Федерација улази у ЕУ и нато а ми остајемо у тору уз све санкције не емо моци на запад блокаде на увоз извоз и ста остаје.Нестанак Републике.Памет народе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радмила

04.12.2018 08:14

Дзоо, Ви мозете у НАТО са тим именом. А ста цемо ми који смо засути нато-ураном?

Name

Пеки

04.12.2018 08:15

Србија неце у никакве НАТО И тацка Ако сее ферерацији идеа НАТО сретан И'м пут

Name

Ре

04.12.2018 08:31

Пеки ти стварно не зелис да прихватис оно сто сеф НАТО-а казе.Он казе да це одлуцити градјани БиХ а не ентитета.Дрзаве се питају а не ентитети.Е управо због таквих као сто су као ти,који зеле да одвоје РС од БиХ,НАТО прима БиХ а не етитете тако да се васе мрацне сумње о отцјепљењу неце и немогу никада остварити.

Name

Ре Радмила

04.12.2018 08:36

Управо зато и требамо у НАТО да нас опет не би засипали уранијумом.Твој став ми лици на борбу лава против миса,лав га мало угризе а мис болује и пати али лаву упорно пркоси надајуци се помоци од сибирског тигра,док тигар додје лав нас прогута,тако це то бити са нама ако твојом филозофијом наставимо.

Name

Гавро

04.12.2018 08:46

Просто речено и дугорочно, а и краткорочно гледано , Нато је наша реалност.Мој лични став је Нато нема алтернативе, Све је остало агонија.Погледајте само Србију сада.Јуче прочитах један добар коментар на Б 92: "Када сам имао 20 година причали смо само о Косову, сада имам 65 и опет причамо о Косову.Сада је стање само горе.У чему нас прође вријеме".Зато још једном Нато нема алтернативе , што прије то боље

Name

Бј

04.12.2018 08:59

Мислим да је ДЗОО сасвим у праву.

Name

Освит

04.12.2018 09:01

У политицкој историји Милорада Додика је било слуцајева да су појединци одбили његове сугестије или наредбе .На њихова образлозења добили би одговор, не би ни ја да сам на твом мјесту и врло брзо би били смјењени.Бојим се да це и Додик добити слицан одговор само да за његову одлуку не плати и Српски народ.Са аспекта оног сто је било и цијене коју смо платили срце би рекло далеко вам куца од моје али разум говори другације.Ми морамо прије свега постовати то сто о овом питању мисле друга два народа у БиХ и ако не зелимо конфротације и сукобе из којих моземо изаци само поразени и понизени или мозда цак и протјерани, наси политицари морају донијети теске али једино исправне одлуке.Интереси других и појединаца у њиховој слузби не смију бити изнад интереса сопственог народа.

Name

ре

04.12.2018 09:17

БИХ није унитарна дрзава вец савезна дрзава односно дрзавна заједница, са два суверена ентитета и 3 констутивна народа.Да би заједницки институције БИХ могле да одлуце морају се сагласити ентитети и народи без тога се не мозое

Name

тенкист

04.12.2018 09:42

Ниси ти Радмила засута "ураном" већ тенкови, шта је у ствари муниција са осиромашеним уранијумом? То је специјална муниција коју углавном користе топови на хеликоптерима, релативно малог калибра око 25 мм, само топовско зрно је ојачано осиромашеним ураном које даје велику пробојну моћ, та муниција није толико опасна колико се пише, јесте опасна за тенкове, буши их као сир а потом горе и тенкови и посаде тенкова.

Name

Гуслар митоклепац

04.12.2018 09:46

Гдје си само ту глупост прочитао? Ко ти је то слагао да је Босна државна заједница и да се државне институције називају некаквим зајдничким институцијама?

Name

НАТО + ЕУ = 4. рајх

04.12.2018 09:58

Ма треба ући у НАТО што прије: (1) Хрватска и Албанија су "процвјетале" откада су постале чланице. Из Хрватске је масовна бјежанија (отишло барем 600.000 људи) а Албанија је главни произвођач и извозник опојних дрога у Европи. (2) Када постанемо чланица, газда НАТО-а (САД) ће поставити ракете и уперити ће их ка Русији. Тиме ће тзв. БиХ постати легитимна мета за руске нуклеарне бојеве главе. Хрвати и Бошњаци излгеда мисле да ће зрачење да убије само Србе. (3) У земљама чланицама, НАТО снаге уништавају инфраструктуру када пребацују своје снаге са једне тачке на другу а поправку плаћа народ те земље - не плаћа НАТО. (4) Пијани војници земаља које су у НАТО-у с времена на вријеме убију по којег грађанина земље у којој буду стационирани. Онда дође амерички предсједник (који је главнокомандујући НАТО-а) и само каже "жао нам је". Хрвати и Бошњаци излгеда мисле да ће пијани НАТО војници да убијају само Србе. ...могао би овако до прекосутра! Ја свам свјестан зашто Хрвати и Бошњаци хоће у НАТО: НАТО је нови хитлер, који је опет на границама Русије, тамо гдје су њихови дједови већ једном били.

Name

Ре ре

04.12.2018 10:05

Бих није дрзавна заједница. То је дрзава састављена од два ентитета који су низи ниво административне организације. Дакле јос једном, није дрзавна заједница вец дрзава. Ентитети нису дрзаве да цине такву заједницу. Цитај устав.

Name

075

04.12.2018 10:05

Не бих се зачудио да у наредној ротацији у Предсједништву БиХ када Милорад буде опет "шеф" ДРЖАВЕ БиХ, новембар 2020.- јули 2021., буде на церемонији примања ДРЖАВЕ БиХ у НАТО!!

Name

Луција Кантабиле

04.12.2018 10:10

БиХ није дрзава него дрзава-протекторат. То је велика разлика.

Name

Ево вам НАТО.

04.12.2018 10:19

хттпс://www.интермагазин.рс/анонимуси-раскринкали-нато-лобисткињу-ево-са-ким-све-сарадјује-јелена-милиц/

Name

Ре Освит

04.12.2018 10:44

Слазем се сс тобом поготово овим задњим дјелом Мозе се десити да стварно будемо поразени ппнизени а и протјерани.Ево примјера Косово.Мозе се десито исти сценарио и мсма

Name

ре

04.12.2018 11:04

Бих је дрзавна заједница цитајте устав.БиХ нема владу .нема судску властт.нема изврсну власт,нема територију итд БИх је састављена од два ентитета федерације кантона и једне републике

Name

Ре ре ре

04.12.2018 11:05

БиХ ЈЕСТЕ државна заједница. БиХ није Република Босна и Херцеговина, него само Босна и Херцеговина. Дакле, државна заједница.

Name

Пензионер

04.12.2018 11:05

@ре БиХ није савезна дрзава односно дрзавна заједница, и у БиХ не постоје заједницке институције, него институције дрзаве БиХ. Престани лагати сам себе.

Name

@Ре

04.12.2018 11:23

"БИХ није унитарна дрзава вец савезна дрзава односно дрзавна заједница, са два суверена ентитета и 3 констутивна народа"...Тачно да Није унитарна Држава, "савезна држава" ТЕШКА небулоза; "државна заједница" ГЛУПОСТ и измишљотина; "суверени ентитети" Баја, јес то ти матере ти :Д

Name

РЕ ре

04.12.2018 11:40

Ја као реалиста волим подкријепити доказима свој коментар, значи, Члан 1 устава БиХ: Континуитет; Република Босна и Херцеговина, чије је званично име од сада "Босна и Херцеговина", наставља своје правно постојање по међународном праву као Држава, са унутрашњом структуром модифицираном овим Уставом, и са постојећим међународно признатим границама. Она остаје Држава чланица Уједињених Народа и може као Босна и Херцеговина задржати чланство или затражити пријем у организацијама унутар система Уједињених народа, као и у другим међународним организацијама. 2. Демократска начела; Босна и Херцеговина је демократска Држава која функционише у складу са законом и на основу слободних и демократских избора. 3. Састав; Босна и Херцеговина се састоји од два ентитета: Федерације Босне и Херцеговине и Републике Српске (у даљем тексту "ентитети"). ...Касније ће бити додат и Брчко дистрикт БиХ....Сада Ја од тебе тражим да нама свима покажеш дио устава, неки члан у којему се каже да је "БиХ федерална држава, да је некаква државна заједница, да је састављена од некаквих суверених ентитета, да има некакве заједничке институције"...Изволи нам помоћи да и ми знамо гдје си ти све то прочитао. Ми, стали посјетиоци овог одличног портала ти унапријед захваљујемо. позз и надамо се конкретном одговору.

Name

ре ре ре

04.12.2018 17:27

Браво за коментар! Све потписујем и слазем се потпуно са тобом. Нек сад неко од ових сто паметују доказу да није тако.

Name

Бањалука

04.12.2018 08:12

Хвала ти рудоња сто си,својом мрзњом и негирање Босне и негирањем геноцида у Сребреници и свега сто је босанско,допринио томе да нас НАТО убрзано прими.На градјанима Босне и јос једном да поновим на градјанима Босне је да одлуце о пријему а не ентитети и јос једном да поновим не ентитети,тако реце шеф НАТО-а.Хвала рудоња јос једом,навали на Босну тако да јос брзе идемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарма

04.12.2018 08:20

У НАТОу све одреда напредне дрзаве. Засто не бисмо и ми били дио екипе?

Name

Харе

04.12.2018 08:20

Тачно није ни свјестан да тако сваки пут себи шамар опали ал хајд што себи куд и народу

Name

дадо

04.12.2018 08:23

немој се представљати под именом српског града него реци да те сви разумију или преведено муслиман из бањалуке

Name

Ре Бања Лука

04.12.2018 08:26

Ово није унитарна градјанска дрзава. Није одлука на градјанима, него на народима.

Name

075

04.12.2018 08:32

@Бањалука Предсједника свих нас у Босни и Херцеговини Милорада хвалим и захваљујем му се на овом порталу мјесецима због његове "паметне политике" што је ДРЖАВУ Босну и Херцеговину вратио "под радар" Запада и НАТО пакта, још једном хвала вам Милораде!

Name

БЛ

04.12.2018 08:40

Уласком у Нато и Еу БИХ це се вјероватно распасти.Имас примјер Каталоније,оне у Бриселу уопсте не занима хоце ли Каталонија бити дрзава или у саставу Спаније само је битно да је под западним утицајем.Знаци уласком у Нато и ЕУ БИХ нестаје као дрзава а плус имацемо и масовни егзодус народа ка западној Европи у богатије и развијене земље ЕУ као сто сада Хрватску након уласка у ЕУ напустау стотине хиљада Хрвата .Простор данасње БИХ це бити велика пустос

Name

ре БЛ

04.12.2018 09:48

Шта ти подразумијеваш под тим "распадом"? Управо супротно, НАТО је гарант мира, пусти ЕУ, то ће се можда десити тек некада касније, немој то двоје повезивати, Турска је у НАТО-у од 1954-е а нису члан ЕУ.

Name

истина

06.12.2018 22:54

Неце никада ни бити, тако це и босњаке утопити у масу и цао, Турску су искористили за свој циљ, каква ЕУ....

Name

Харе

04.12.2018 08:15

НАТО нам гарантује мир и стабилност+инвестиције а то нам двоје и треба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Харе

04.12.2018 08:27

Ја до сада видјех да НАТО гарантује само канцер као резултат осиромасеног уранијума. И то не само на територијама које контролису Срби које су бомбардовали, него се то зло сири и около на друге територије. Других натових гаранција ја не видјех.

Name

Ре.

04.12.2018 08:28

Реци ти онима који су погинули у Србији за вријеме НАТО бомбардовања

Name

Луу

04.12.2018 09:03

Па дајте нам барем једну студију која доказује повезаност осиромасеног урана и рака? Вецу стету уради један рендген зуба него 100 бомби с осиромасеним ураном. Постоје професори физике и медизине па нека објасне колика је колицина зрацења тог "опаког" осиромаценог урана. НАТО није бомбардовао Србију ради мрзње, него ради незаустављивог касапина и фасисте Милосевица.

Name

ре Луу

04.12.2018 09:53

Мала исправка, нису то никакве бомбе, то је топовска муниција калибра око 25 мм и намијењена је највише за уништавање тенкова

Name

Ре Луу

04.12.2018 11:03

Јао сто волим такве ''струцњаке'' као сто си ти.

Name

Отан

04.12.2018 08:28

НАТО је ту у БиХ од окончања рата, имају и своју базу негдје у околини Сарајева, предсједништво БиХ у прошлим сазивима је потписало приступ НАТО-у, чланови предсједништва из РС нису повлачили витални ентитетски интерес и на све то додати ретроградну и бахату политику врховног Баје...резултат се зна. Искрено, ја немам ништа против, па ми смо већ у НАТО-у.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007 Бонд

04.12.2018 08:35

Како је могуће да још неко верује да ће БиХ да уђе у НАТО! Еј, па постоји Република Српска, а она има свој устав, своју скупштину, своје посланике, своје министре. Република Српска је јако спојена с Србијом! Довољно је да Република Српска на нивоу скупштине донесе одлуку да не жели у НАТО и готово,- глас Федерације је џабе! -Република Српска ће да ради све што ради и Србија.! -Какото не схватате!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

04.12.2018 09:22

Неце да ради зар не видис да кнез Ацо ради све сто им Европа казе.Ентитети се не броје ово је дрзавна политика а гоаподин Небојса сам потписао и затразио да нас Нато прими уз благослов возда Додика.И ја невидим ниста лосе у томе горе цемо прови ако нам задају посљедни ударац.

Name

Шта се чудиш 007 ( НАТО шпијун )

04.12.2018 09:28

Како да ти не схватиш неке ствари?

Name

Ре

04.12.2018 09:28

А ђе ти виђе да це неко питати ентитет,хахахаааа.

Name

Сале

04.12.2018 09:43

Много си паметан јуначино. Кад Нато притисне зелено дугме има да скачеш на трактор... па ћеш се после причати шта ми је ово требало.

Name

ре Бонд

04.12.2018 09:59

РС је нижи ниво власти, то би било исто када би рекао да Србија ништа не може ако је Војводина против. РС је дефакто аутономна регија у БиХ, одлуке нижих нивоа власти ни на који начин не обавезују институције БиХ. И Брчко дистрикт БиХ има устав, и Сарајевски кантон има устав, и Војводина има устав...БиХ иде у НАТО а ја и ти можемо о томе само пискарати на порталима и износити мишљење, ништа друго.

Name

РЕ БОНД

04.12.2018 10:04

А сто би народ у РСу блокирао НАТО, и њихов интерес је мир и стабилност земље у којој зиве ма како се она звала. Ако су неке предходне власти навукле НАТО агресију на србе на балкану па неморају сад и новородјени бити зртве такве политике и спремати се за неке нове агресије и ратове.НАТО је сигурност за све народе у БиХ и сигурност да се неце бити превирања од стране једних према другима. Ево нпр. засто нема сведске ИКЕА у Босни или њемацки ЛИДЛ јер вец имају у окрузењу, код нас их нема из сигурносних разлога и не уредјене политике и закона а самим тим нема ни радних мјеста ал додику и бакиру цовицу и осталим тајкунима њима то и нефали јер имају и онако све а за народ сигурно и небрину како би требали и њима одговара да се БиХ отвори и буде све по закону како би треало јер онда немогу висе красти ал горе од тога је сто це некад ваки од њих морати одговарати за оно сто су радили. Молим Бога и надам се да тако буде да одговарају за своје нецасне радње током мандата и крадје од голог народа.

Name

007 Бонд

04.12.2018 10:23

@ре Бонд... Војводина нема устав. Војводина има само владу, али та влада нема право сама да доноси одлуке. Да ли је могуће да сте толико неписмени?

Name

Хос

04.12.2018 08:39

Добро би било да Миле да један интервју за Дојце Веле,тиме це убрзати улазак БиХ у НАТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лабуд

04.12.2018 08:42

А ста на све то казе Балетан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перхан

04.12.2018 10:14

Балетан цека Згодног и Гацу, а мозда додје и Зеки, да иду скупа на билијар.

Name

Поп Момцило

04.12.2018 08:50

Када је поцео рат 92 на границама НАТО.а. Италија и Словенија те Грцка и Македонија није било рата. Остало је поклопила грамзива ратна куга је на границама тих дрзава није било НАТО.а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спремте се за улазак у НАТО

04.12.2018 09:13

Ја мислим да је порука довољно јасна. Зар се треба око овога полемисати? Може господин Додик причати до миле воље и противити се уласку Босне у НАТО, али ова држава улази у НАТО када НАТО то одлучи. Не одлчујемо ми, већ они, само они одлучују. Милорад Додик је обични пијун, али најжалосније је што грађани РС-а то не контају, па у њему виде неког заштитника својих интереса. Ове изборе је узео на фору Младенове заставе, која је већ била у Предсједништву и најаве Скајп-конференције. Зар не рече на неће никако у Сарајево, а тип већ и заклетву у Сарајеву положи. Иће он још много пута у Сарајево, можда чак и буде на церемонији примања Босне у НАТО савез. А шта рећи за народ у РС-у, овце ко овце, вуне неће нестати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

04.12.2018 09:45

Истину збориш

Name

Киклоп

04.12.2018 09:32

Како бас сад, кад је Миле узјахао? Слуцајно? Иди бегај....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаме Овер

04.12.2018 09:52

Све се у Босни одиграва с неким разлогом. Добро си питање поставио, односно добро си констатовао. Одкуд баш сада. Да ли га кажњавају за његово бахато понашање или је он једноставно њихов играч, не знам. Све у свему, ми можемо пјенити колико желимо, можемо се и противити, али ово је јасна најава, није двосмислена, Босна улази ускоро у НАТО, ствар је рјешена.

Name

Јоја

04.12.2018 10:30

Срби би се бунили до судњег дана када би то неко други потписао. Али кад Додик потписе, нема ко да се буни и мирна Босна.

Name

сандруга

04.12.2018 09:49

Цијењена господо молим Вас информишите се па онда коментирајте. Процес уласка у НАТО за кандидате државе има укупно пет фаза. МАП је четврта фаза и повратка и одбијања више нема, без обзира на дневнополитичке активности и жеље Додика и сличних.У тај процес је толико пуно уложено и напора и средстава да нема шансе да се неко са тиме изиграва,Схватите већ једном да је Бог високо а Русија далеко и покушајте пребројати колико су кућа у БиХ направили млади људи који су паре зарадили као припадници мисије ОСБиХ у Афганистану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

04.12.2018 10:09

Додиг је дошао у Предсједништво, да би наставио тамо гдје је Радмановић (по питању уласка у НАТО) стао. Кормак и Додигсуна истој фреквенцији, само се неуком народу нуде другације информације. Тако Додиг опстаје!

ОДГОВОРИТЕ
Name

арцос

04.12.2018 10:11

НАТО - стабилност, сигурност - веће вањске инвестиције, али и веће обавезе и ГДП издвајања. Свакако подржавам што бржу интеграцију, посебно у ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

04.12.2018 10:23

Да ЕУ вриједи, Енглеска би у њој остала!?

Name

Ре за пе:

04.12.2018 11:49

Да ЕУ невреди неби ти дете стојало данима птед амбасадама тих земаља и молила се богу да добије визу да побјегне у ту исту ЕУ.

Name

Стотелбег

04.12.2018 10:19

Столтеберг зна сто би и ви требали да знате . Погледајте следеци линк хттп://www.телепромптер.рс/макрон-испалио-вуцица-вуциц-терао-србе-да-спавају-у-скупстини-видео.хтмл Или wеб портал хттп://www.телепромптер.рс

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

04.12.2018 10:54

БиХ улази у НАТО,због тога је Додик доле,ако почне да врда смјена,а он би за власт жртвовао свју дјецу уосталом читав његов политички ангажман заснован је на издајама и лажном патриотизму.Вучић се излагао и сада нема куда даље него глуми "Гандија".И он ако почне да врда Чедо Јовановић је одавно припремљен и спреман да ријеши ствари,али и Вучић би жртвовао своју дјецу за власт!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q за 005

04.12.2018 11:53

Није само Цеда него и Јеремиц

Name

Срдјан988

04.12.2018 11:00

Ми не треба да улазимо ни у НАТО ни у ЕУ. Ста цено ми у НАТО? Знате ли ви колико би новца морали издвајати за то цланство? Да наси људи иду у Сирију сутра да ратују против Асада и руса за Америцке интересе, то хоцете? ЕУ се вец распада, уласком тано десило би се да ви пола народа побјегло одавде да ринта по свабији. Народ који би остао зивео би јос горе него сада, јер ви се морали постовати еу стандарди а плата брат брату 500е. Били би јос веца сиротиња. Окренимо се себи развијајмо домацу производбју из ЕУ преузети оно сто ваља а не све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тако је како је

04.12.2018 11:04

овима да поруцим сто су против нато...ста ви мозете блокирати,,мислите да це вас ко питати..Блокирајте сиптаре ено вуцко вам кмеци вец данима а сипци увели порез од 100 %..па немозе ниста..Уосталом и полунормалном је јасно да улазак у нато доноси гаранцију да вам дјеца неце пролазити ратне страхоте као просле генерације,,али наравно..то разумије нормалан цовјек

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

06.12.2018 23:09

Мозда цемо уласком проци страхоте какве јос свијет није видјео!?Ма Тито је мудрији био! Ста це нам онда инвестиције и сба блага овога свијета.Није сам Нато господар убитацног орузја.... далеко им авима куца ос нас. Нато би на насем прагу, са насом дијецом да ратује а и они други.

Name

Видовић

04.12.2018 11:08

Пуно се замајавамо тим Додиковим причама да је Српска држава и да је БиХ нека државна заједница. Шта је вама,људи? Све оно што има Српска има и сваки кантон у Федерацији...владу, скупштину, посланике. Ако је Српска држава, онда је и Тузлански кантон држава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Видовиц

04.12.2018 12:01

Одавно сам говорио да је највеца подметнута лаз Србском народу име Република Србска.Под том именом баја лазе о одрзава власт даје он као предцедник Републике и на том заснова своју власт и тиме лизи и фарба народ РС је Ентитет али ако то казес онда си издајица итд итд.Зато то нико несмије отворено реци .јер онда пада бајина власт и теорија завјере а истина је да је он нико и ниста само предцедник једног и то мањег ентитета.Ето то је истина а улазеци и нсто и еу то би све висе долазило до изразаја да он ипак није главни баја и да РС није дрзавс негобЕнтитет.Али и ми то знамо само нам зивјети у заблуди дразе ал кад се отрезнис иде мамурлук боли глава е тако це и са нама.Зиви били па видјели.

Name

Мака сет

04.12.2018 11:09

Улазак у НАТО би завршио било какве аспирације комшилука/сусједства спрам Босне, а и унутрашња сањарења. РС би постала, а надамо и свјеснија тога да је, бањалучки кантон

ОДГОВОРИТЕ
Name

!?

06.12.2018 22:46

Нато се не мијеса у конфликтне ситуације својих цланица,а ни унутрасње пеоблеме неке цланице.

Name

ХалкицАле

04.12.2018 11:31

Процитана вукова игра Федерацију хоце НАТО а Р С санкције да видимо србовање кад је гуза гладна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Халкиц Але

04.12.2018 12:06

Ево Косово увро Србоји таксе 100"/, Србија у Хсосу гиби око 800 милипна евра трзиста.То је уваљено и нама због Србијеби нас из РС.Ево забранили улаз и партизановим косаркасима мислим итд итд .КАКО ТО МОГУ ПА МОГУ ЗАТО СТО ЈЕ НАТО ТСМО.А СТА БИ НАМ ТЕК ФЕДЕРАЦИЈА УРАДИЛА ДА БУДЕ ТАМО НАТО .НЕБИ СМЈЕЛИ ПИСНИТИ САМО КМЕЦАТИ КАО СТО СРБИЈА КМЕЦИ СТА ЈОЈ РАДЕ НА КОСОВУ.Е ПА НСРОДЕ ДО ТЕБЕ ЈЕ

Name

кола

04.12.2018 11:34

Балетан је ово све потпомогао.Хвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

стивенсон пејзиц

04.12.2018 18:14

мисљења сам да цланство у нату бих пруза јаку сигурност и добар просперитет

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин СДС

04.12.2018 18:26

Васе инвестиције у виду бомби и разарања ових простора као и Либије, Авганистана , Ирака ми се не цине као несто добронамјерно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јојцрнинато

04.12.2018 22:39

Додо нато нас је бомбардовао ало паднес под њихов утицај продат си цовјек за ситне паре. Нато нас гадјап и сад да им се придрузујемо у насој земљи нека иду у своју па нек ми код њих удјемо ееее сипак то је да нам све одузму сто ваља и опељугају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

05.12.2018 00:36

Нато је нас и ми смо нато-ови. Јеб.с русе и њихове тиране.

ОДГОВОРИТЕ