ИТА: Џокер с клупе, Милик, спасао Наполи у Бергаму!

Фудбалери Наполија победили су Аталанту 2:1 (1:0) у Бергаму, у последњем мечу 14. кола италијанске Серије А.  Наполи повео "из свлачионице", Милик "џокер"! Екипа Карла Анчелотија тешком муком до тријумфа у Бергаму.  Анћелотијев лични анђео чувар - Милик! Увео га у 82, победу му донео у 85. минуту. . .

Фудбал 03.12.2018 | 23:48
ИТА: Џокер с клупе, Милик, спасао Наполи у Бергаму!
Гости су повели већ у другом минуту голом Фабијана Руиса, али је у десетом минуту другог дела игре изједначио Дуван Сапата.

Међутим, пет минута пре краја Наполију важну победу доноси резервиста Аркадијуш Милик, три минута пошто је ушао у игру уместо Дриса Мертенса.

Наполи је тако остао на осам бодова заостатка за лидером Калча Јувентусом, док је повећао предност испред трећепласираног Интера на три.

С друге стране, Аталанта је после сјајне серије победа поражена друго коло у низу, па је 11. на табели са 18 бодова, али на само три од позиције која води у квалификације за Лигу Европе.

У следећем колу Наполи дочекује Фиорентину, док ће Аталанта победнички ритам покушати да пронађе у Удинама.

Српски репрезентативац Никола Максимовић почео је меч у стартној постави Наполија, али га је у 77. минуту заменио Елсеид Хисај.

Намучио се Наполи, али је ипак забиљежио вриједан тријумф на тешком гостовању у Бергаму, на затварању 14. кола Серије А.

Успјели су фудбалери Аталанте да се врате из резултатског минуса, али је пет минута прије краја "џокер" с клупе Аркадијуш Милик обрадовао Карла Анчелотија.

АТАЛАНТА - НАПОЛИ 1:2 (0:1)
/Запата 56 - Руиз 2, Милик 85/

Утакмица практично није ни почела, а на семафору је већ било 0:1.

У 77. секунду Лоренцо Инсиње идеално је упослио Фабијана Руиса, који не пропушта прилику да доведе Наполи у вођство већ у раној фази утакмице.

Није било превише узбуђења до одласка на одмор, а у наставку домаћин је кренуо офанзивније, да би таква игра била награђена након само десетак минута.

Дуван Запата нашао се усамљен на петерцу, те без проблема затресао мрежу клуба чији дрес је носио 40-ак пута од 2013. до 2015. године.

Јунак Наполија постао је Аркадијуш Милик, који је гол за побједу постигао у 85. минуту.

Пољак је само два минута прије поготка на терен ушао умјесто Дриса Мертенса, те поготком омогућио Наполитанцима да се врате на "минус осам" у односу на Јувентус.



Утисак је да у Италији већ годинама сви трче трку са препонама, само Стара дама лагано гази чистом стазом. Аталанта је једна од тих најтежих препрека за све који желе да скину Јуве са трона, поготово када јој дођете на њено буњиште, у узаврели Бергамо. Осетили су то вечерас Наполитанци који су до три бода стигли уз доста среће, те у 85. минуту утакмице: Аталанта - Наполи 1:2.  

Кључни потез повукао је Карло Анћелоти у 82. минуту утакмице. Тада је решио да из игре извуче исцрпљеногДриса Мертенса и на терен пошаље класичног шпица - Аркадијуша Милика, а Пољак му узвратио експресно. Непуна три минута касније. Марио Руи је још једном одиграо ону своју алтернативну ролу, када Наполи јури резултат Португалац се претвара у супер крило, а како то изгледа видели су ево и на Атлети Азури стадиону. Диван центаршут, мајсторски пријем Милика, у исто време бег од чувара, а онда неодбрањив шут. Манири врхунског шпица. И његови седми гол као резервисте ове сезоне... 

Гол вредан целог плена, гол вредан враћања на минус осам у односу на Јуве и то уочи Дербија Италије, који можда могао да закува трку у Калчу. 

Аталантина одбрана кардинално је одреаговала већ у првом нападу Наполија и то је значајно утицало на ток утакмице, односно отежало домаћину да игра онако како је желео. Укратко, сви планови пали су у воду после једноставног паса Мертенса за Инсињеа који је избацио комплетну одбрану Аталанте и то на средини терена. Брзоноги Лоренцо Инсиње истрчао је попут испаљеног метка, послужио Фабијана Руиза и спаса није било - 0:1. 

Дуго се се Гасперинијеви изабраници мучили после тога да дођу до своје игре, да успоставе контролу и озбиљније нападну. Изједначујући погодак стигао је међутим реалативно брзо, почетком другог дела и то уз доста среће. Ригони је лоше захватио једну лопту у шеснаестерцу, то је заправо био покушај волеја, она се одбила на главу Хатебору, а овај је спустио за Дувана Запату и  - 1:1.   

Наполи није успео да изврши притисак, напади су се смењивали на обе стране, али на крају је одлучио тај "ситан" детаљ звани већи индивидуални квалитет. Центаршут "у трепавицу" Марија Руија и страшна реакција, "ванбастеновска", од стране Аркадијуша Милика.    

Наполи до краја година има солидан распоред и више нема права кикс, поготово не у Напуљу. Следе му домаћинства Фрозинонеу, СПАЛ-у и Болоњи, односно гостовања Каљарију и Интеру. Јуве ће имати доста тежих задатака. Прво дерби са Интером, па градски дерби с Торином, онда Рома код куће, па Бергамо и на крају Сампдорија у Торину. 

СЕРИЈА А - 14. КОЛО

Субота

СПАЛ - Емполи 2:2 (1:2)
/Куртић 5, 66 - Капуто 24, Крунић 43/

Фјорентина - Јувентус 0:3 (0:1)
/Бентанкур 31, Кјелини 69, Роналдо 79пен/

Сампдорија - Болоња 4:1 (3:1)
/Прает 10, Рамирез 41, Кваљарела 25, 68 - Поли 17/

Недеља

Милан - Парма 2:1 (0:0)
/Кутроне 55, Кеси 71 - Инглесе 49/

Сасуоло - Удинезе 0:0

Фрозиноне - Каљари 1:1 (1:0)
/Касата 14 - фаријас 77/

Торино - Ђенова 2:1 (2:1)
/Ансалди 45+2, Белоти 45+5 пенал - Куаме 36/

Кјево - Лацио 1:1 (1:0)
/Пелисије 25 - Имобиле 66/

Рома - Интер 2:2 (0:1)
/Ундер 51, Коларов 74 пенал - Кеита Балде 37, Икарди 66/

Понедељак

Аталанта - Наполи 1:1 (0:1)
/Запата 56 - Фабијан Руиз 2/

ТАБЕЛА ПОСЛИЈЕ 14. КОЛА: Јувентус 40, Интер 32, Наполи 29, Милан 25, Лацио 24, Торино 21, Рома 20, Сасуоло 20, Парма 20, Сампдорија 19, Аталанта 18, Фиорентина 18, Каљари 16, Ђенова 15, СПАЛ 14, Удинезе 13, Емполи 13, Болоња 11, Фрозиноне 8, Кјево 2*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар