Убијени робијаш близак Орићу

Предраг Митровић Переца (49), који је изрешетан 23. новембра испред своје куће на Душановцу, био је близак сарадник члана криминалне групе из Љубовије Радета Петровића, који је током ратног периода био човјек од повјерења бившем команданту тзв. Армије РБиХ Насеру Орићу.

Република Српска 03.12.2018 | 21:35
Убијени робијаш близак Орићу
Како сазнајемо, Митровић је блиско сарађивао с Радетом Петровићем из Љубовије, високорангираним припадником криминалне групе коју предводи Недељко Бркић, а која се бави кријумчарењем кокаина из Јужне Америке на подручје Европе.

Докле је сезао овај ортаклук постаће јасније након неколико ријечи о Петровићу. Наиме, он је познат као учесник у оружаним сукобима у Босни и Херцеговини 1995. године, као бивши припадник диверзионог пука некадашње војске Републике Српске.

Такође, шест година касније учествовао је у оружаним конфликтима у Македонији, као припадник паравојне формације коју је предводио командант Десетог диверзионог одреда Милорад – Миша Пелемиш.

Ратни другови

Према информацијама које је добио Блиц, након наведеног периода Петровић је остао у Македонији, гдје је за живот зарађивао бавећи се рекетирањем и разним видовима физичког обезбјеђивања.

У међувремену је, током ратних збивања, стекао низ повјерљивих сарадника. Наиме, Петровић је, као и његов отац, био лице од повјерења Насеру Орићу, бившем комаданту тзв. Армије РБиХ у Сребреници.

С тим у вези, Петровић је са оцем Сретеном, бившим припадником Војске Републике Српске, био ангажован да поједина лица српске националности, који су били потенцијални свједоци у случају који се водио против Насера Орића, натјера да промјене своје исказе којима се Орић терети за ратне злочине током ратних сукоба у БиХ. Због застрашивања свједока Сретена Петровића је 2016. године ухапсила агенција СИПА.

Такође, постоје спекулације да је млађи Петровић са Насером Орићем био укључен у кријумчарење оружја и наркотика на међународном нивоу, а слободно вријеме су, између осталог, често проводили у лову на подручју Вишеграда.

Љубовија

И Петровићев пријатељ и недавно убијени Предраг Митровић Переца, како је Блиц већ писао, већ готово деценију повезиван је са различитим криминалним структурама које дјелују на подручју Србије и БиХ. Иначе, убијени Митровић је мјештанима у Љубовији био познат по томе што је држао популарни угоститељски објекат у том мјесту. Ипак, вјерује се да је кафана била само параван за његове криминалне активности, од којих је и зарађивао највише новца. 

Убијени Переца и Раде Петровић сарађивали су и са Зораном Кнежевићем из Љубовије, који се бавио фалсификовањем новца и који је и хапшен приликом кријумчарења фалсификата на подручју БиХ. Митровић је осуђиван због више кривичних дјела.

– Био је осуђиван због наношења тешких тјелесних повреда, као и за недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Такође, против њега је поднијето више кривичних пријава – због недозвољеног држања оружја и експлозивних материја, насилничког понашања, наношења тешких тјелесних повреда и изазивања опште опасности – каже извор Блица”.

Сачекуша

Подсјећања ради, Предраг Митровић (49) је убијен у прошлог петка око 17 сати у Колубарској улици на Душановцу. Нападач или нападачи испалили су више хитаца у њега из ватреног оружја и потом побјегли.

Према првим информацијама, Митровић је излазио из аутомобила када га је нападач сачекао и у њега испалио више хитаца. Убијени је носио наногицу те је убица знао његово кретање, јер је Митровићево напуштање куће било лимитирано током одслуживања једногодишње казне кућног затвора уз електронски надзор, а за коју је осуђен због недозвољеног држања оружја.

Суд БиХ ослободио Насера Орића

Апелационо вијеће Суда БиХ ослободило је Насера Орића, команданта такозване Армије РБиХ у Сребреници, и припадника војске Сабахудина Мухића оптужби за ратне злочине над Србима почињене на подручју Сребренице 1992.

У образложењу је Суд БиХ навео да нису доказани наводи оптужнице. Пресуда је испред Суда БиХ дочекана повицима “Алаху екбер”. Испред суда се окупило више десетина “поштовалаца” лика и дјела Орића.

Тужилаштво БиХ предложило је 2. новембра Апелационом вијећу Суда БиХ да Орић и Мухић буду кажњени у складу са одредбама Кривичног закона, јер сматра да су доказали да су оптужени 1992. убили тројицу Срба.

Тужилац Мирослав Јањић је у завршној ријечи нагласио да одбране оптужених ниједним доказом нису оспориле овај став Тужилаштва, те навео да је прецизирана оптужница заснована на исказима већег броја свједока, међу којима су очевици ових почињених злочина.

(Српскоинфо)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Трт

03.12.2018 20:47

И казете према писању Блица.. мало вадионе није лосе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

03.12.2018 21:19

Ово су глуписти...

Name

ДОXА

03.12.2018 20:58

Насер вас деро у рату и сад вас опет дере свака њему цаст кад мозе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јовица

04.12.2018 06:25

Јаци од дрзаве свака им цастл

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мк

04.12.2018 06:57

Које дрзаве када дрзава води главне послове

Name

XXЛ

04.12.2018 09:01

КО УМИЈЕ ЊЕМУ ДВИЈЕ....

Name

Дарио

04.12.2018 06:48

ОРИЦ ЈЕ ЗА ВРИЈЕМЕ РАТА А И ДАНАС РАДИ ЗА АМЕРИЦКУ АГЕНЦИЈУ ЦИА И НИКАД НЕЦЕ БИТИ ОСУДЈЕН НИ ЗА ЈЕДНО ДИЈЕЛО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

04.12.2018 13:54

Све сам криминалац до криминалца. Петровиц отац и син, Ориц, Митровиц и... Еј јадна ли си дрзаво, кад су у теби јаци криминалци од закона. Јос сто је горе, они су и власт и закон, јос их називају успјесним бизнисменима. Гдје је полиција власт и судство, да ове и овакве поцисте са земље и ослободе напацени народ. Не, они су народни хероји, успјесни приватници и велики срби.! Дрзаво јадна ли си и бједна ли си!!!!

Name

Ненад Братунац

05.12.2018 15:54

То су чисте измишљотине од стране Блица!Раде Петровић је током рата изгубио мајку и многобројну фамилију,ступијо је у у војску и бранијо Српски народ са својих 16година током ратовања задобијо је 17 рана он је Српски Обилић!Па зар треба да пљујемо Обилиће а Награђујемо Бранковиће

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад Братунац

05.12.2018 16:11

Оптуживати Радета Петровића како Блиц наводи да је,,Високорангирани припадник криминалне групе која се бави кријумчарењем кокаина из Јужне Америке на подручје Европе,,Је озбиљна оптужба која није тачна и не постоји чакни индиција а камоли доказ!Је озбиљан чланак за покретање тужбе против :Аутора текста,куће Блиц и одговорног,главног уредника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазар

05.12.2018 17:15

У свакој нормалној држави би одговоран за овај текст одговарао и пред судом и пред народом за гнусно износење лажи о таквом једном човеку Радету. А има Бога, има и суда,а има јос и честитог народа.

ОДГОВОРИТЕ