ТУР: Фенер и даље ужасан, Алексић га дао!

На асистенцију Доналда! Ебаје Диањ наставио страшну серију. . .  Шести гол Алексића у Турској! Нови репрезентативац Србије, Данијел Алексић, наставио је голгетерску форму у Суперлиги Турске.

Фудбал 04.12.2018 | 10:15
ТУР: Фенер и даље ужасан, Алексић га дао!
Фенербахче тресе криза каква се не памти. И само захваљујући низу пораза клубова који су испод њега - а нема их много - чета Ервина Кумана и не држи фењер у Турској?! 

Вечерас на Шукур Сарачоглуу само 2:2 против Касимпаше. И опет, питање би било да ли би Фенер узео и бод да неспретни Озгур Чек у надокнади првог полувремена није на комичан начин погодио сопствену мрежу и на тренутак пробудио наду домаћим навијачима да њихови мезимци могу до победе која би их коначно покренула. 

Апслутни јунак утакмице и досадашњег дела сезоне у Турској јесте нападач Касимпаше и репрезентативац Сенегала Ембаје Диањ, двоструки стрелац, момак који је наставио свој страшни терор. За Диања је ужасно кренуло, промашио је пенал у 8. минуту, али већ у 22. успео је да се искупи - 0:1. У финишу првог дела концентрација гостију значајно је попустила, посебно поменутом Чеку, што је Фенер искористио да преокрене. 

Сваки тим у нормали "пливао" би на тој плими и рутински допливао до сва три бода, али Фенер дефинитивно има проблем и није у нормали. Ембаје Диањ у 54. минуту погађа по други пут за коначних 2:2. 

У каквој је Сенегалац форми не говори само 15 погодака на досадашњих 14 утакмица ове сезоне, већ и податак да је учествовао у постизању 32 од 63 гола Касимпаше у 2018. години?! 

Ради се о зрелом голгетеру, у зениту каријере (27 година) који већ од јануара може да рачуна на озбиљан, врло вероватно животни трансфер... 

У другом мечу вечерас Малатија и Ахисар одиграли су 1:1. Домаћи су дуго водили и имали цео плен у џепу, али 10 минута пре краја Џереми Бокила је изједначио и поставио коначан резултат. Наш новопечени репрезентативац Данијел Алексић у смирај првог дела погодио је за вођство Малатије и то на асистенцију Мичела Доналда, некадашњег везисте Црвене звезде...

Шести гол Алексића у Турској! Нови репрезентативац Србије Данијел Алексић наставио је голгетерску форму у Суперлиги Турске.

Алексић је донео вођство Малатаји у ремију са Акхисаром 1:1, у 14. колу турског шампионата.

Српски фудбалер је постигао шести гол у првенству, па дели четврто место листе стрелаца, десет погодака иза Мбајеа Диањеа.

Сененгалац је у понедељак био двоструки стрелац у ремију Касимпаше са Фенербахчеом 2:2 у Истанбулу.

Лидер Суперлиге је Башакшехир са 30 бодова, четири више првог пратиоца Касимпаше, док су на деоби трећег места Бешикташ и Галатасарај чији је међусобни дерби у недељу решио Адем Љајић.

Алексићева Малатаја, која га је летос довела из швајцарског Санкт Галена, шеста је на табели са два бода мање од истанбулских великана.

ТУРСКА 1 - 14. КОЛО

Петак

Коња - Алања 2:0 (0:0)
/Јаховић 52. Џонсон 67/

Ризе - Анкарагучу 1:1 (0:1)
/Умар 66 - Ел Кабир 20/

Субота

Анталија - Гецтепе 1:0 (1:0)
/Озкан 20/

Башакшехир - Сивас 0:1 (0:1)
/Демир 35/

Кајзери - Трабзон 0:2 (0:0)
/Екубан 82, Амири 90/ 

Недеља

Бурса - Ерзурум 2:1 (1:1)
/Мераш 36, Латовлевићи 60 - Антаљали 45+3/

Бешикташ - Галатасарај 1:0 (1:0)
/Љајић 18 пенал/

Понедељак

Малатија - Ахисар 1:1 (1:0)
/Алексић 42 - Бокила 80/

Фенербахче - Касимпаша 2:2 (2:1) 
/Нојштатер 44, Чек 45+3аг - Диањ 22, 54/

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар