TUR: Fener i dalje užasan, Aleksić ga dao!

Na asistenciju Donalda! Ebaje Dianj nastavio strašnu seriju. . .  Šesti gol Aleksića u Turskoj! Novi reprezentativac Srbije, Danijel Aleksić, nastavio je golgetersku formu u Superligi Turske.

Fudbal 04.12.2018 | 10:15
TUR: Fener i dalje užasan, Aleksić ga dao!
Fenerbahče trese kriza kakva se ne pamti. I samo zahvaljujući nizu poraza klubova koji su ispod njega - a nema ih mnogo - četa Ervina Kumana i ne drži fenjer u Turskoj?! 

Večeras na Šukur Saračogluu samo 2:2 protiv Kasimpaše. I opet, pitanje bi bilo da li bi Fener uzeo i bod da nespretni Ozgur Ček u nadoknadi prvog poluvremena nije na komičan način pogodio sopstvenu mrežu i na trenutak probudio nadu domaćim navijačima da njihovi mezimci mogu do pobede koja bi ih konačno pokrenula. 

Apslutni junak utakmice i dosadašnjeg dela sezone u Turskoj jeste napadač Kasimpaše i reprezentativac Senegala Embaje Dianj, dvostruki strelac, momak koji je nastavio svoj strašni teror. Za Dianja je užasno krenulo, promašio je penal u 8. minutu, ali već u 22. uspeo je da se iskupi - 0:1. U finišu prvog dela koncentracija gostiju značajno je popustila, posebno pomenutom Čeku, što je Fener iskoristio da preokrene. 

Svaki tim u normali "plivao" bi na toj plimi i rutinski doplivao do sva tri boda, ali Fener definitivno ima problem i nije u normali. Embaje Dianj u 54. minutu pogađa po drugi put za konačnih 2:2. 

U kakvoj je Senegalac formi ne govori samo 15 pogodaka na dosadašnjih 14 utakmica ove sezone, već i podatak da je učestvovao u postizanju 32 od 63 gola Kasimpaše u 2018. godini?! 

Radi se o zrelom golgeteru, u zenitu karijere (27 godina) koji već od januara može da računa na ozbiljan, vrlo verovatno životni transfer... 

U drugom meču večeras Malatija i Ahisar odigrali su 1:1. Domaći su dugo vodili i imali ceo plen u džepu, ali 10 minuta pre kraja Džeremi Bokila je izjednačio i postavio konačan rezultat. Naš novopečeni reprezentativac Danijel Aleksić u smiraj prvog dela pogodio je za vođstvo Malatije i to na asistenciju Mičela Donalda, nekadašnjeg veziste Crvene zvezde...

Šesti gol Aleksića u Turskoj! Novi reprezentativac Srbije Danijel Aleksić nastavio je golgetersku formu u Superligi Turske.

Aleksić je doneo vođstvo Malataji u remiju sa Akhisarom 1:1, u 14. kolu turskog šampionata.

Srpski fudbaler je postigao šesti gol u prvenstvu, pa deli četvrto mesto liste strelaca, deset pogodaka iza Mbajea Dianjea.

Senengalac je u ponedeljak bio dvostruki strelac u remiju Kasimpaše sa Fenerbahčeom 2:2 u Istanbulu.

Lider Superlige je Bašakšehir sa 30 bodova, četiri više prvog pratioca Kasimpaše, dok su na deobi trećeg mesta Bešiktaš i Galatasaraj čiji je međusobni derbi u nedelju rešio Adem Ljajić.

Aleksićeva Malataja, koja ga je letos dovela iz švajcarskog Sankt Galena, šesta je na tabeli sa dva boda manje od istanbulskih velikana.

TURSKA 1 - 14. KOLO

Petak

Konja - Alanja 2:0 (0:0)
/Jahović 52. Džonson 67/

Rize - Ankaraguču 1:1 (0:1)
/Umar 66 - El Kabir 20/

Subota

Antalija - Gectepe 1:0 (1:0)
/Ozkan 20/

Bašakšehir - Sivas 0:1 (0:1)
/Demir 35/

Kajzeri - Trabzon 0:2 (0:0)
/Ekuban 82, Amiri 90/ 

Nedelja

Bursa - Erzurum 2:1 (1:1)
/Meraš 36, Latovlevići 60 - Antaljali 45+3/

Bešiktaš - Galatasaraj 1:0 (1:0)
/Ljajić 18 penal/

Ponedeljak

Malatija - Ahisar 1:1 (1:0)
/Aleksić 42 - Bokila 80/

Fenerbahče - Kasimpaša 2:2 (2:1) 
/Nojštater 44, Ček 45+3ag - Dianj 22, 54/

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar