РУС: Зенит проклизао у Тули, ништа од јесење титуле!

Овера је одложена за 9. децембар. . .

Фудбал 04.12.2018 | 09:45
РУС: Зенит проклизао у Тули, ништа од јесење титуле!
Можда Зенит има најбољи тим у Русији и већ прави простор у витринама за нову шампионску титулу, али ће за славље морати још пуно да се потруди.

Није довољно да тим из родног града Владимира Путина само изађе на терен како би победио, пошто му се ривали неће склонити, а то је показала данас и екипа Арсенала из Туле која је савладала лидера на затварању 14. кола Премијер лиге са 4:2. Пораз је одложио прославу јесење титуле за тим Бранислава Ивановића, који је и данас одиграо свих 90 минута, али се није прославио.

Ипак, далеко од тога да је Бане био најгори, много више замерки ће тренер Семак имати на СловенцаМиху Мевљу који се обрукао и поклонио трећи гол домаћину после несхватљиве грешке. Блистао је двоструки стрелац Еванс Кангва, сјајни нападач из Замбије, а по залеђеном терену (измерено и преко -10 током меча) домаћин се боље снашао и заслужено славио.

Огњен Ожеговић је готово читав меч преседео на клупи за резерве у Арсеналу. Ушао је у игру у трећем минуту надокнаде уместо Кангве.

Два пораза на последње три утакмице утицала су на чињеницу да се бодовна предност Зенита истопила. Захуктали Краснодар се налази само на два бода заостатка што обаћава узбудљиву завршницу јесење полусезоне, али и неизвесно пролеће.

Прилику да први прођу кроз циљ у првом делу сезоне играчи из Санкт Петербурга имаће пред својом публиком против Рубина у недељу (9. децембра). 

РУСИЈА 1 - 16. коло

Петак

Рубин - Динамо Москва 1:1 (0:0)
/Лутсенко 69аг - Грулев 86/

Субота

Јенисеј - Ахмат 1:1 (0:0)
/Кишин 81 пен - Плијев 69/

Оренбург - Крила Совјетов *одложено

Анжи - Уфа 0:0

Недеља

Краснодар - Урал 2:0 (0:0)
/Сулејманов 57, Игњатјев 76/

Ростов - ЦСКА 0:0

Спартак Москва - Локомотива Москва 2:1 (2:0)
/Глушаков 5, Адријано 37 - Фарфан 80/

Понедељак 

Арсенал Тула - Зенит 4:2 (2:1)
/Кангва 6, 75, Мирзов 38, Бакаев 77 - Кузјајев 21, Ернани 57/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар