RUS: Zenit proklizao u Tuli, ništa od jesenje titule!

Overa je odložena za 9. decembar. . .

Fudbal 04.12.2018 | 09:45
RUS: Zenit proklizao u Tuli, ništa od jesenje titule!
Možda Zenit ima najbolji tim u Rusiji i već pravi prostor u vitrinama za novu šampionsku titulu, ali će za slavlje morati još puno da se potrudi.

Nije dovoljno da tim iz rodnog grada Vladimira Putina samo izađe na teren kako bi pobedio, pošto mu se rivali neće skloniti, a to je pokazala danas i ekipa Arsenala iz Tule koja je savladala lidera na zatvaranju 14. kola Premijer lige sa 4:2. Poraz je odložio proslavu jesenje titule za tim Branislava Ivanovića, koji je i danas odigrao svih 90 minuta, ali se nije proslavio.

Ipak, daleko od toga da je Bane bio najgori, mnogo više zamerki će trener Semak imati na SlovencaMihu Mevlju koji se obrukao i poklonio treći gol domaćinu posle neshvatljive greške. Blistao je dvostruki strelac Evans Kangva, sjajni napadač iz Zambije, a po zaleđenom terenu (izmereno i preko -10 tokom meča) domaćin se bolje snašao i zasluženo slavio.

Ognjen Ožegović je gotovo čitav meč presedeo na klupi za rezerve u Arsenalu. Ušao je u igru u trećem minutu nadoknade umesto Kangve.

Dva poraza na poslednje tri utakmice uticala su na činjenicu da se bodovna prednost Zenita istopila. Zahuktali Krasnodar se nalazi samo na dva boda zaostatka što obaćava uzbudljivu završnicu jesenje polusezone, ali i neizvesno proleće.

Priliku da prvi prođu kroz cilj u prvom delu sezone igrači iz Sankt Peterburga imaće pred svojom publikom protiv Rubina u nedelju (9. decembra). 

RUSIJA 1 - 16. kolo

Petak

Rubin - Dinamo Moskva 1:1 (0:0)
/Lutsenko 69ag - Grulev 86/

Subota

Jenisej - Ahmat 1:1 (0:0)
/Kišin 81 pen - Plijev 69/

Orenburg - Krila Sovjetov *odloženo

Anži - Ufa 0:0

Nedelja

Krasnodar - Ural 2:0 (0:0)
/Sulejmanov 57, Ignjatjev 76/

Rostov - CSKA 0:0

Spartak Moskva - Lokomotiva Moskva 2:1 (2:0)
/Glušakov 5, Adrijano 37 - Farfan 80/

Ponedeljak 

Arsenal Tula - Zenit 4:2 (2:1)
/Kangva 6, 75, Mirzov 38, Bakaev 77 - Kuzjajev 21, Ernani 57/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar