Ули Хенес под баражном паљбом!

Крај ере Кајзеровог наследника! Први човек Бајерна једва је преживео годишњу скупштину, а атаци на његов лик и дело настављају да стижу са свих страна, чак и од пријатеља и бивших саиграча - Брајтнера, Матеуса, Хамана. . .

Фудбал 05.12.2018 | 00:00
Ули Хенес под баражном паљбом!
Ера Улија Хенеса у Бајерну је очигледно готова, твде немачки медији! У томе се слажу сви, од навијача, преко легенди клуба до акционара.

Легендарни фудбалер је на недавној годишњој скупштини остао забезекнут јер се ситуација окренула за 180 степени у буквално неколико дана. Дугогодишња доминација тима у Бундеслиги није га покрила овај пут, а народ Баварске очекује свежу крв и промене. Некадашњи нападач Бајерна и реперезентације Немачке, иако није још у озбиљној старости, пошто му је 66 година, зрео је за скидање са функције коју је до сада држао гвозденом руком од 2009. године.

Све је кренуло наопако на годишњој скупштини у петак када се први пут зачуло да је доста његове страховладе. "Шта је ово, ко контролише клуб? Је л' ово све шоу једне особе", упитао се адвокат Јоханес Бахмајер за говорницом пред 1.682 члана скупштине Бајерна. А када је Хенес одбио да одговори, Бахмајер му је само кратко рекао "Ако желиш да ћутиш, пређи у филозофе!"

И та увреда, тако тачно и у право време погођења као да је покренула лавину, добивши одјек одмах у публици одакле је прво спонтано, па готово једногласно почело да се чује "Кукавице, лажову!" Наравно, све упућено сада очигледно омраженоми и крајње збуњеном Улриху Хенесу.

"Никада тако нешто нисам доживео!", пожалио се човек којем су чланови Бајерна пре само три године чак опростили и то што је био у затвору због утаје пореза,
"Надам се да ће се то променити, иначе то више није мој Бајерн! Ја такво понашање не могу да прихватим. Мирно ћу посматрати шта се дешава и добро ћу размислити шта даље"

Али све има свој крај, па чак и немачко стрпљење. Кад је биран први пут, 2009. након Франца Бекенбауера добио је чак 99,2 посто гласова три године касније 97,1, а након повратка из затвора чак 98,5! И то у земљи где је утаја пореза тешка срамота. Немци, тачније Баварци су тада зажмурили на његов грех, али на то што постаје кабадахија у фотељи, која је чак забранила свом сада већ бившем пријатељу и такође легендарбном фудбалеру, члану генерације светских шампиона из 1974, Паулу Брајтнеру да седи у ВИП ложи зато што је добронамерно скренуо пажњу на лош развој ситуације у клубу. Заборавио је да Бајерн није његова прћија, него народна, а немачки фолк тако нешто не прашта.

"Хенес је изгубио компас. Када се закачите са човеком као што је Паул Брајтенр, одете до њега и поразговарате иза затворених врата, а не овако, јавно га понижавате. За целу садашњу ситуацију у клубу заслужни су Румениге и он. Морају се добро погледати у огледало, јер све што причају је да су безгрешни, а то ме плаши", јасан је Дитмар Хаман.

Против Хенеса глас је дигао и Лотар Матеус, пре свега због Улијевог простачког помињања Хуана Берната на конференицји за медије када је прво претио свима да не стављају његове фудбалере у уста, а онда је почео да пљује по момку који више није ни члан клуба.

"Ти ударци испод појаса не приличе клубу као што је Бајерн. Много је Ули урадио за клуб, али боље му је мало да се повуче из јавности, затвори губицу и ћути. Јер овако не иде, само се закопава све дубље."

Мандат Улриха Улија Хенеса траје до новембра 2019, а као могући наследник највише се помиње бивши голман, Оливер Кан који се за сада држи подаље од целе ове ситуације, пошто му никако не би ишло наруку да га сврстају било где.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар