Партизанов живот са хладном водом и радијаторима...

Како та деца уопште могу да тренирају?! "Боље да Европа и свет не знају за ово, јер је ово тужно, али је и тужно што на овакав начин морамо да се обратимо јавност", каже Шоштар.

Остали спортови 05.12.2018 | 22:45
Партизанов живот са хладном водом и радијаторима...
Један од најтрофејних клубова Европе налази се на рубу егзистенције. Хладни радијатори, још хладнија вода,није потребно рећи да ватерполо клуб Партизан функционише у практично немогућим условима.

У каквим условима фунционишу црно-бели имали су прилике да се увере и играчи загребачке Младости, међу којима је био и српски игра Милош Ћук, који се са Партизаном 2011. године попео на кров Европе.

"Први коментар меча је дубинско хлађење. Заиста не знам како та Партизанова деца могу да играју и тренирају. Види се да су талентовани, да имају будућност", каже Ћук, а преноси Журнал.

Начин да некако промени ситуацију не може да пронађе ни председник клуба Александар Шоштар, својевремено један од најбољих голмана на планети. Покушај да се нешто промени уследио је преко медија.

"Боље да Европа и свет не знају за ово, јер је ово тужно, али је и тужно што на овакав начин морамо да се обратимо јавност", каже Шоштар за Курир.

Седмоструки првак је дошао до тога да основне ствари када је функционисање у питању обезбеђује на основу донација, попут оне коју је уплатила певачица Јелена Карлеуша.

"У неким нормалним околностима ово није начин на који би Партизан требало да живи, то није решење, то нам не приличи, нити је икада и било, али... Па без тога не можемо. Хвала свима који су се одазвали да, ако ништа, бар имамо топлу воду. Још увек можемо на тај начин да се одржимо. Не приличи нам свима, али тако је".

Легендарни ватерполита каже да они не траже милостињу, већ само да се нађе системско решење.

"По неком систему спорта све је окренуто ка локалној самоуправи. Наши проблеми постали су драстично већи од овог пролећа, када се појавио проблем у вези са власништвом над базеном".

Управо од тог тренутка креће даља проблематика.

"Према папирима које ми имамо, сматрамо да смо власници базена, јер то тако и јесте. Други, опет, имају неке друге папире, по којима тврде да су они власници. Суд ће донети одлуку, каква год она била, требало би је сачекати. Намеће се ситуација да је Партизан против државе. Није! То морам да истакнем. Напротив, Партизан је држава. Па погледајте само колико асова Партизана је на битним државним функцијама", истакао је Шоштар за Курир, уз напомену да је највећи противник клубу општина Вождовац.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар