СП - Добро је за Србију: Грузија срушила Израел!

Шермадини уз звук сирене погурао Србију ка СП! Кошаркаши Грузије победили су Израел 71:69 после продужетка и помогли Србији у борби за пласман на Мундобаскет 2019. године.  Искусни центар Гиорги Шермадини постигао победоносни кош у последњем секунду продужетка.

Кошарка 03.12.2018 | 18:45
СП - Добро је за Србију: Грузија срушила Израел!
Грузија је до велике победе стигла кошем Гиоргија Шермадинија уз звук сирене на истеку продужетка у Тбилисију.

Домаћи тим се победом победом изједначио са селекцијом Србије, која има меч мање на трећем месту које води на Светско првенство у Кини.

"Орлови" од 20:15 дочекују непоражену Грчку која је већ изборила место на планетарном турниру.

У случају победе ће два кола пре краја имати победу више од Грузије, против које имају бољи међусобни скор.

Најефикаснији у важној победи Грузије био је центар Меге Бемакс Гога Битадзе са 25 поена уз седам скокова, док је херој Шермадини убацио 16 уз 11 ухваћених лопти.

Израел је предводио Џејк Коен са 20 поена и осам скокова, 15 је постигао Томер Гинат, а 14 је додао Џон ди Бартоломео.

У последњем "прозору" квалификација у фебруару Грузија гостује Грчкој, па дочекује Естонију, док Израел, који има победу мање чека Немачку, па гостује Србији у вероватно мечу одлуке.

Србија ће пре те те утакмице гостовати Естонији.

Репрезентација Србије мало побеђује, мало киксира, али јој се резултатима осталих утакмица "црта" пут до Светског купа у Кини 2019.

У судару наших директних ривала за треће место у квалификационој групи Л, славио је онај мање "опасан" по нас, и то после драме у финишу регуларног тока и ништа мање узбуђења у додатних пет минута.

Играч одлуке био је ветеран Гиорги Шермадини, који је у последњем секунду постигао победоносни кош. Шермадини је завршио меч са "дабл-дабл" учинком (10п, 11ск), а у продужетку је убацио шест од седам поена домаће селекције.

Пред пуним трибинама у Тбилисију, Грузија - Израел 71:69 (9:11, 25:19, 16:19, 14:15, 7:5)!

Сада српски кошаркаши имају задатак да победе Грке у дворани "Александар Николић" и у том случају ће у фебруару "јурити" још једну победу за пласман на Мундобаскет - над Естонијом у гостима или против Израела код куће.

ГРУПА Л - 10. КОЛО:

Грузија - Израел 71:69 (64:64)
Немачка - Естонија 20.00
Србија - Грчка 20.15

ТАБЕЛА: Грчка 9-0, Немачка 8-1, Србија 5-4, Грузија 5-5, Израел 4-6, Естонија 2-7.

ПРЕОСТАЛЕ УТАКМИЦЕ: Израел - Немачка, Естонија - Србија, Грчка - Грузија (21. фебруара), Немачка - Грчка, Србија - Израел, Грузија - Естонија (24. фебруара).

Израелци су после тријумфа над "орловима" у петак били пуни енергије и самопоуздања, али три дана касније им је недостајало мало мирноће и концентрације за "брејк".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар