SP - Dobro je za Srbiju: Gruzija srušila Izrael!

Šermadini uz zvuk sirene pogurao Srbiju ka SP! Košarkaši Gruzije pobedili su Izrael 71:69 posle produžetka i pomogli Srbiji u borbi za plasman na Mundobasket 2019. godine.  Iskusni centar Giorgi Šermadini postigao pobedonosni koš u poslednjem sekundu produžetka.

Košarka 03.12.2018 | 18:45
SP - Dobro je za Srbiju: Gruzija srušila Izrael!
Gruzija je do velike pobede stigla košem Giorgija Šermadinija uz zvuk sirene na isteku produžetka u Tbilisiju.

Domaći tim se pobedom pobedom izjednačio sa selekcijom Srbije, koja ima meč manje na trećem mestu koje vodi na Svetsko prvenstvo u Kini.

"Orlovi" od 20:15 dočekuju neporaženu Grčku koja je već izborila mesto na planetarnom turniru.

U slučaju pobede će dva kola pre kraja imati pobedu više od Gruzije, protiv koje imaju bolji međusobni skor.

Najefikasniji u važnoj pobedi Gruzije bio je centar Mege Bemaks Goga Bitadze sa 25 poena uz sedam skokova, dok je heroj Šermadini ubacio 16 uz 11 uhvaćenih lopti.

Izrael je predvodio Džejk Koen sa 20 poena i osam skokova, 15 je postigao Tomer Ginat, a 14 je dodao Džon di Bartolomeo.

U poslednjem "prozoru" kvalifikacija u februaru Gruzija gostuje Grčkoj, pa dočekuje Estoniju, dok Izrael, koji ima pobedu manje čeka Nemačku, pa gostuje Srbiji u verovatno meču odluke.

Srbija će pre te te utakmice gostovati Estoniji.

Reprezentacija Srbije malo pobeđuje, malo kiksira, ali joj se rezultatima ostalih utakmica "crta" put do Svetskog kupa u Kini 2019.

U sudaru naših direktnih rivala za treće mesto u kvalifikacionoj grupi L, slavio je onaj manje "opasan" po nas, i to posle drame u finišu regularnog toka i ništa manje uzbuđenja u dodatnih pet minuta.

Igrač odluke bio je veteran Giorgi Šermadini, koji je u poslednjem sekundu postigao pobedonosni koš. Šermadini je završio meč sa "dabl-dabl" učinkom (10p, 11sk), a u produžetku je ubacio šest od sedam poena domaće selekcije.

Pred punim tribinama u Tbilisiju, Gruzija - Izrael 71:69 (9:11, 25:19, 16:19, 14:15, 7:5)!

Sada srpski košarkaši imaju zadatak da pobede Grke u dvorani "Aleksandar Nikolić" i u tom slučaju će u februaru "juriti" još jednu pobedu za plasman na Mundobasket - nad Estonijom u gostima ili protiv Izraela kod kuće.

GRUPA L - 10. KOLO:

Gruzija - Izrael 71:69 (64:64)
Nemačka - Estonija 20.00
Srbija - Grčka 20.15

TABELA: Grčka 9-0, Nemačka 8-1, Srbija 5-4, Gruzija 5-5, Izrael 4-6, Estonija 2-7.

PREOSTALE UTAKMICE: Izrael - Nemačka, Estonija - Srbija, Grčka - Gruzija (21. februara), Nemačka - Grčka, Srbija - Izrael, Gruzija - Estonija (24. februara).

Izraelci su posle trijumfa nad "orlovima" u petak bili puni energije i samopouzdanja, ali tri dana kasnije im je nedostajalo malo mirnoće i koncentracije za "brejk".

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar